02.02.2021
Mancarea traditionala pe mesele moldovenilor! Imagini care iti vor trezi amintiri

In Casa Mare, pe cuptor sau in curte - mesele pregatite de moldoveni sunt cele mai copioase, cu bucate alese si foarte gustoase. Nimic nu se compara cu placintele si painea proaspat scoasa din cuptor, cu mirosul sarmalelor din oala bunicii si cu gustul deosebit al fripturii cu mamaliga, branza si muraturi din beci. 

Mancarurile traditionale din Republica Moldova sunt servite in portii mari si in combinatii mai putin sanatoase, iar adesea contin multe grasimi. Totusi, ele sunt nelipsite de pe masa de sarbatoare. Nici o petrecere la basarabeni nu se face fara racituri, cozonac, sarmale, coltunasi cu tot felul de umpluturi ( branza, carne, cartofi, dulceata) si desigur nu lipseste un pahar de vin. 

Bucataria moldoveneasca nu poate sa nu-ti placa, mai ales daca in copilarie ai petrecut timpul cu bunicii. Imaginile de mai jos iti vor trezi amintiri si pofta de aceste delicii de neinlocuit. 

La sigur pozele de mai sus ti-au lasat gura apa, asa ca, nu mai sta pe ganduri si apuca-te de gatit. Pentru a face aceste bucate, exact ca la mama casa, vezi retetele: zeama, mamaliga, placinte, sarmale

Nu uita sa ne trimiti si noua o poza cu mancarea pregatitia!

Citeste si :  A fost la moara, a pregatit maiaua si a framantat aluatul! Lorena Bogza incanta internautii cu paine de casa cu maia: „Imi pare rau ca nu o putem gusta impreuna”

Sursa foto: Facebook.com

Articole din aceeasi categorie