Mancarurile traditionale din Republica Moldova sunt servite in portii mari si in combinatii mai putin sanatoase, iar adesea contin multe grasimi. Totusi, ele sunt nelipsite de pe masa de sarbatoare. Nici o petrecere la basarabeni nu se face fara racituri, cozonac, sarmale, coltunasi cu tot felul de umpluturi ( branza, carne, cartofi, dulceata) si desigur nu lipseste un pahar de vin.
Bucataria moldoveneasca nu poate sa nu-ti placa, mai ales daca in copilarie ai petrecut timpul cu bunicii. Imaginile de mai jos iti vor trezi amintiri si pofta de aceste delicii de neinlocuit.
La sigur pozele de mai sus ti-au lasat gura apa, asa ca, nu mai sta pe ganduri si apuca-te de gatit. Pentru a face aceste bucate, exact ca la mama casa, vezi retetele: zeama, mamaliga, placinte, sarmale.
Nu uita sa ne trimiti si noua o poza cu mancarea pregatitia!
Sursa foto: Facebook.com