Iata cateva trucuri pentru a pregati cea mai delicioasa mamaliga:
1. In locul apei pune lapte! Insa daca o faci cu apa, adauga sare, iar la finalul nu uita sa pui un cub de unt proaspat.
2. Pune putin ulei in apa sa nu se lipeasca.
3. Pe langa unt, poti adauga usturoi pisat - se combina foarte bine la ciulama sau tocanite.
4. Totul depinde de foc. Trebuie sa fie mic ca sa aiba timp malaiul sa fiarba bine.
5. Cea mai delicioasa mamaliga e cea facuta cu faina de porumb din propria gospodarie!
6. Amesteca mamaliga cu o lingura de lemn si lasa pana piere spuma apoi mai pune o mana de malai si lasa sa fiarba 10 minute la foc incet. Dupa 10 minute amestecam malaiul, lasa sa fiarba inca 20 de minute amestecand mereu. Mamaliga este buna daca e fiarta si se desprinde de pe vas. Aranjeaza-o frumos cu lingura si rasturna-o pe un fund de lemn.
Spor la treaba!
Sursa foto: Google.com