29.04.2021
Sarmale moldovenesti, ca la mama acasa. Vezi reteta pas cu pas

Un fel de mancare principala, satiosa si extrem de gustosa. Sarmalele nu au deloc o reteta complicata la baza. Exista o multime de moduri de preparare, in functie de specificul zonei din care faci parte, iar mai jos vei gasi reteta sarmalelor traditionale moldovenesti. 

Pregateste-ti ingredientele necesare si surprinde-i pe cei dragi cu cele mai apetisante sarmalute. Iata de ce ai nevoie:

 - 400 g de carne de porc tocata;

 - 300 g de carne de vita tocata;

 - 2 cepe;

 - 2 pumni de orez;

 - 3 linguri bulion de rosii;

 - 1 legatura de marar;

 - 1,5 kg de varza murata;

 - suc de rosii; 

 - piper macinat;

 - cimbru uscat;

 - 200 g costita afumata.

Mod de preparare:

Curata si toaca ceapa marunt, dupa care pune-o la calit in putin ulei, la foc mic, intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Trece orezul printr-un jet de apa rece si pune-l peste ceapa calita cu o lingura de bulion. Lasa la foc mic 2 minute, amestecand in continuu. Adauga inca o lingura de bulion si mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un castron pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calit mai devreme, piper, marar tocat marunt si sare, dupa gust. Amesteca bine si ruleaza sarmalele, dupa care, pe fundul vasului, pune 2-3 frunze intregi de varza. Dupa ce termini de facut un strat de sarmale, toarna deasupra lor suc de rosii si pune cateva bucati de afumatura. Continua apoi cu inca un strat de sarmale, afumatura si din nou sarmale. Deasupra ultimului strat de sarmale pune putina varza tocata marunt, suc de rosii si cimbrul uscat. Fierbe sarmalele la foc mic si mai adauga-le apa cand este nevoie. Se consuma cu smantana si paine proaspata.

Pofta mare!

Citeste si :  La Iasi a aparut painea din faina de greier. Cate insecte se pun intr-o franzela? „Are un gust foarte bun”

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie