08.04.2020
Cum sa pregatesti cea mai gustoasa zeama moldoveneasca, exact ca la mama acasa

Zeama este, probabil, una dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din bucataria moldoveneasca. Se prepara din pui si taietei de casa, leustean, legume din gradina si bors acru obtinut prin fermentarea taratei cu apa. Datorita acestor alimente, zeama este putin acrisoara si foare delicioasa.

Aceasta mancare este oricand binevenita si nu este deloc greu sa o prepari. Iata ingredientele de care ai nevoie:
- 1 kg carne de pui;
- 2 cepe;
- 2 ardei dulci;
- sare, dupa gust;
- 2 morcovi;
- jumatate de radacina de telina;
- patrunjel;
- leustean;
- taietei de casa;
- 50 ml bors;
- cartofi (optional).

Mod de preparare:
Spala carnea de pui si pune-o la fiert intr-o cratita adanca cu multa apa. Las-o sa fiarba la foc mediu pana se va forma spuma, pe care trebuie sa o ei cu ajutorul unei linguri. Cand carnea este aproape fiarta, adauga legumele taiate in prealabil (ceapa, ardei, morcov si telina - toate taiate cubulete). Curata si taie cartofii, apoi peste 5-7 minute, pune-i in oala, condimenteaza cu sare si alte mirodenii, dupa gust. Spala bine buruienele, taie-le marunt si adauga-le peste carne si legume. Cand cartofii sunt fierti toarna borsul acru si lasa sa dea in clocot, apoi pune taieteii. Mai asteapta sa fiarba cateva minute si stinge focul. Lasa zeama 10 minute acoperita cu un capac. Se serveste cu smantana sau patrunjel tocat. 
Pofta buna si multa inspiratie la gatit!


Citeste si : Ciorba de pui a la grec
Sursa foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie