Ingrediente: 300 grame de broccoli; 150 grame de dovlecel; 170 grame de faina de naut; 70 mililitri de apa; 4 linguri de ulei de masline; 100 grame de busuioc proaspat; 2 catei de usturoi; 2 linguri de zeama de lamaie; 2 rosii medii; 130 grame de masline negre; o ceapa rosie; 30 grame de alune de padure; sare si piper, dupa gust .
Mod de preparare:
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intre timp, desfaci broccoli in buchetele, le cureti de cotor si le speli foarte bine. Speli dovlecelul, tai capetele si il portionezi in bucati mai mici. Pui aceste legume intr-un blender pentru a le marunti foarte bine, apoi adaugi faina, apa, 2 linguri cu ulei de masline, sarea si piperul dupa gust. Mixezi in continuare 2-3 minute.
Intr-o tava rotunda in care ai pus hartie de copt, asezi blatul si il dai la cuptor aproximativ 10 minute pana se rumeneste usor.
Intre timp, pentru sos, pui intr-un blender frunzele de busuioc, restul de ulei de masline, usturoiul curatat, zeama de lamaie, sarea si piperul dupa gust. Mixezi pana obtii o pasta fina.
Scoti tava din cuptor, o ungi cu sosul pesto si o decorezi cu felii de rosii, cu masline, cu ceapa curatata si taiata julien si cateva alune de padure.
O dai din nou la cuptor pentru alte 10-15 minute.
Pofta buna!