Pentru legumele fierte, pune ierburile aromatice in untul topit si lasa deoparte amestecul timp de 10 minute inainte de servire. Cand vrei sa obtii o aroma puternica a ierburilor aromatice la preparatele care se gatesc mai mult timp, adauga-le in ultimele 5 minute pentru a nu-si pierde gustul. In afara de condimentele universale sare si piper, care pot fi asociate cu orice aliment, iata cele mai potrivite combinatii.
Negresa in doar 5 minute - cea mai rapida reteta posibila! Ce ingredient nu trebuie sa pui in ea
Cu ce asociezi carnea, pestele, ouale, branzeturile si legumele:
Carne de vita: busuioc, frunze de dafin, chimion, chimen, schinduf, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapa, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, nucsoara.
Carne de pui: busuioc, frunze de dafin, arpagic, scortisoara, chimen, marar, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapa, oregano, cuisoare, patrunjel, turmeric, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru, leustean, ardei iute.
Carne de porc: chimen, cardamon, usturoi, ghimbir, oregano, cimbru, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, boia, anason.
Meniu pentru masa de Craciun. Trei idei de aperitive gustoase si deosebite
Carne de curcan: busuioc, usturoi, maghiran, ceapa, oregano, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru.
Carne de miel: usturoi, ghimbir, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru, ardei iute.
Carne de peste: busuioc, marar, fenicul, usturoi, ghimbir, lamaie, chili, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, sofran, turmeric, salvie, tarhon, cimbru.
Oua: anason, busuioc, chimen, ardei iute Cayenne, arpagic, coriandru, marar, fenicul, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru.
Fasole uscata: chimen, usturoi, ardei iute, paprica, ceapa, oregano, patrunjel, salvie, cimbru.
Fasole verde: busuioc, chimen, marar, maghiran, menta, salvie, cimbru.
Varza: chimen, ardei iute, ienibahar, marar, fenicul, maghiran, salvie.
Vanata: busuioc, marar, usturoi, maghiran, menta, ceapa, oregano, patrunjel, salvie, cimbru.
Ciuperci: marar, patrunjel, usturoi, lamaie, tarhon, cimbru.
Cartofi: ardei iute, marar, patrunjel, cimbru, boia dulce si iute, usturoi.
Rosii: busuioc, arpagic, coriandru, marar, usturoi, ardei iute, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, leustean.
Dovleac: chimen, cardamon, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, salvie.
Salata cu morcovi, naut si feta, pentru o masa fresh dupa sarbatori
Branzeturi: patrunjel, busuioc, marar, oregano, cimbru, ardei iute, boia dulce, paprica afumata, usturoi, ceapa verde.