10.01.2022
Ghidul condimentelor! Vezi ce mirodenii se potrivesc impreuna cu carnea, pestele, ouale si branzeturile

Exista cateva asocieri culinare care dau un gust special mancarurilor. Fiecare ingredient are, pana la urma, perechea lui. Asadar, sa le descoperim impreuna!

Pentru legumele fierte, pune ierburile aromatice in untul topit si lasa deoparte amestecul timp de 10 minute inainte de servire. Cand vrei sa obtii o aroma puternica a ierburilor aromatice la preparatele care se gatesc mai mult timp, adauga-le in ultimele 5 minute pentru a nu-si pierde gustul. In afara de condimentele universale sare si piper, care pot fi asociate cu orice aliment, iata cele mai potrivite combinatii.

Negresa in doar 5 minute - cea mai rapida reteta posibila! Ce ingredient nu trebuie sa pui in ea

Cu ce asociezi carnea, pestele, ouale, branzeturile si legumele:

Carne de vita: busuioc, frunze de dafin, chimion, chimen, schinduf, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapa, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, nucsoara.

Carne de pui: busuioc, frunze de dafin, arpagic, scortisoara, chimen, marar, usturoi, ghimbir, maghiran, ceapa, oregano, cuisoare, patrunjel, turmeric, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru, leustean, ardei iute.

Carne de porc: chimen, cardamon, usturoi, ghimbir, oregano, cimbru, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, boia, anason.

Meniu pentru masa de Craciun. Trei idei de aperitive gustoase si deosebite

Carne de curcan: busuioc, usturoi, maghiran, ceapa, oregano, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru.

Carne de miel: usturoi, ghimbir, maghiran, menta, patrunjel, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru, ardei iute.

Carne de peste: busuioc, marar, fenicul, usturoi, ghimbir, lamaie, chili, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, sofran, turmeric, salvie, tarhon, cimbru.

Oua: anason, busuioc, chimen, ardei iute Cayenne, arpagic, coriandru, marar, fenicul, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, sofran, salvie, tarhon, cimbru.

Fasole uscata: chimen, usturoi, ardei iute, paprica, ceapa, oregano, patrunjel, salvie, cimbru.

Fasole verde: busuioc, chimen, marar, maghiran, menta, salvie, cimbru.

Varza: chimen, ardei iute, ienibahar, marar, fenicul, maghiran, salvie.

Secretele unei paini de casa reusite. Zaharul este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de ingrediente

Vanata: busuioc, marar, usturoi, maghiran, menta, ceapa, oregano, patrunjel, salvie, cimbru.

Ciuperci: marar, patrunjel, usturoi, lamaie, tarhon, cimbru.

Cartofi: ardei iute, marar, patrunjel, cimbru, boia dulce si iute, usturoi.

Rosii: busuioc, arpagic, coriandru, marar, usturoi, ardei iute, maghiran, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie, tarhon, cimbru, leustean.

Dovleac: chimen, cardamon, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir, maghiran, oregano, rozmarin, salvie.

Salata cu morcovi, naut si feta, pentru o masa fresh dupa sarbatori

Branzeturi: patrunjel, busuioc, marar, oregano, cimbru, ardei iute, boia dulce, paprica afumata, usturoi, ceapa verde.

Articole din aceeasi categorie