11.01.2022
Te-ai plictisit de ovaz la micul dejun? Incearca Chai Quinoa, o varianta absolut divina: „Nu numai ca te vei rasfata in fiecare dimineata, dar te vei asigura ca trupul tau primeste hrana de calitate, inca de la prima masa a zilei”

Oricat de versatil ar fi un porridge, la un moment dat simti nevoia sa incerci si altceva dimineata.

Daca te-ai plictisit de ovaz, probabil cauti ceva la fel de satios, dar cu totul diferit. Nu te-ai gandit pana acum sa mananci quinoa la mic dejun, nu-i asa? Ei, bine, s-ar putea sa te convingem.

Ghidul condimentelor! Vezi ce mirodenii se potrivesc impreuna cu carnea, pestele, ouale si branzeturile

Pe langa faptul ca quinoa este extrem de bogata in nutrienti, ea poate fi consumata sub forma unui mic dejun absolut delicios. Mai jos gasesti o reteta de budinca cu un gust special, aromata si delicata. Nu numai ca te vei rasfata in fiecare dimineata, dar te vei asigura ca trupul tau primeste hrana de calitate, inca de la prima masa a zilei.

Reteta pentru quinoa la mic dejun – Chai Quinoa

Pentru doua portii, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

O cana de lapte de migdale

2 cani de quinoa fiarta

2 plicuri de ceai Chai

2 linguri seminte de chia

2 linguri sirop de agave

1 lingurita de scortisoara

un praf de sare

2 linguri unt de migdale

1 lingurita mix de nuci si seminte (seminte de floarea soarelui, in, alune de padure etc.)

fructe de sezon

Cum se prepara:

Fierbe quinoa in apa cu un praf de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Las-o la scurs intr-o sita.

Incalzeste laptele vegetal intr-o craticioara incapatoare. Cand este fierbinte, opreste focul si adauga plicurile de ceai. Lasa totul la infuzat pentru cel putin 4 minute sau respecta timpul mentionat pe cutia de ceai.

De ce sa consumi slanina vegana si cum sa o pregatesti acasa, in cel mai simplu mod: „Cu cateva ingrediente, poti transforma un pranz de post, intr-un adevarat festin culinar”

Adauga quinoa fiarta peste laptele infuzat cu ceai, amesteca bine si porneste din nou focul, la minimum. Adauga semintele de chia, scortisoara, apoi amesteca usor pana cand obtii o budinca.

Opreste focul si incorporeaza in budinca de quinoa si indulcitorul, treptat, gustand si ajustand dupa propriile preferinte. Daca nu iti place siropul de agave, poti folosi sirop de orez sau de artar, precum si miere.

Pune budinca in doua boluri, apoi adauga toppingurile: untul de nuci, mixul de seminte, fructele de sezon care iti plac cel mai mult. Serveste totul cald, pentru un mic dejun satios, savuros si delicios!

Articole din aceeasi categorie