Nu mai vrei nici sarmale, nici toba sau caltabos. De fapt, iti doresti ceva usor, dar totusi satios, care sa nu necesite prea mult efort. In fond, te-ai saturat pana si de gatit!
In primele zile din an, cand nu ai energie sa pregatesti nimic complex, dar totusi vrei sa te hranesti echilibrat si sa nu comanzi pizza, ai nevoie de o reteta simpla. Cea de mai jos va deveni una dintre preferatele tale!
Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
3 morcovi medii
o conserva cu naut
50 g branza feta sau branza de capra
50 g baby spanac
o lingura de stafide
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
sucul unei lamai
un praf de nucsoara
un praf de scortisoara
fulgi de chili, dupa gust
sare si piper, dupa gust
Reteta de oua umplute cu avocado. Un aperitiv gustos si satios - FOTO
Cum prepari salata de morcovi:
Pentru inceput, lasa la scurs nautul din conserva, dupa ce l-ai clatit bine sub jetul de apa. Daca vrei, poti inlatura si pielitele, dar este un proces care va dura destul de mult.
Intre timp, decojeste morcovii, apoi da-i prin razatoarea mare. Spala spanacul si lasa-l si pe el la uscat.
Intr-un borcan, pune uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul, fulgii de chili (ii poti omite daca nu iti place gustul picant), scortisoara si nucsoara. Pune capacul si agita energic, pentru a forma dressingul.
Intr-un bol incapator, pune morcovul ras, boabele de naut, stafidele si spanacul. Amesteca usor cu o spatula, apoi adauga dressingul si amesteca bine. La final, sfarama branza deasupra.
Daca doresti o salata calda, poti pune in tigaie, pentru 2-3 minute, morcovii si nautul. Apoi, adauga restul ingredientelor reci. Serveste salata simpla sau cu lipie crocanta.
Cum sa faci cea mai buna paine prajita cu branza. Reteta virala inspirata de bucataria bulgareasca
Vei obtine o masa echilibrata, cu fibre si vitamine din spanac si morcov, cu proteine din naut si carbohidrati, cu grasimi sanatoase din uleiul de masline si branza.