E foarte simplu sa faci aceasta reteta de paine prajita cu branza si va fi clar mai gustos decat un simplu sandvis. Reteta vine de la un cont de Instagram, The Modern Nonna, care scrie ca: „Noi in Bulgaria ii spunem Prinzesi. Avem multe variante, dar asta e preferata mea. In fiecare dimineata, in Bulgaria, cand ma trezeam, tata avea sandvisurile astea proaspete pe masa, cu rosii. In aduce aminte de acasa si e ceva ce astept in fiecare vara”.
Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO
De ce ingrediente ai nevoie
Sandvisurile bulgaresti se fac foarte simplu, cu paine de secara, unt, oua, feta si alta branza. Putina sare si putin oregano dau gust.
4 felii de paine de secara, unse cu putin unt
2 oua medii
1/3 de cana de feta (poate fi si branza de capra)
1/2 de cana de branza rasa
Sare
Oregano uscat
„Noi in general nu masuram branza, asa ca puteti pune cata vreti. Eu folosesc cascaval pe langa feta, dar poate fi folosit si cheddar sau chiar mozzarella”, a mai scris persoana care are contul de Instagram.
Cum se prepara sendvisurile cu branza
Painea de secara e cea mai buna pentru aceasta reteta, sau orice paine mai tare. Se taie patru felii, care se ung cu unt, nu foarte mult.
Intr-un castron se amesteca bine ouale, sarea, feta si branza rasa. Se pune peste fiecare felie si se intinde bine, sa o acopere.
Feliile de paine acoperite in compozitie se pun pe cel mai jos nivel din cuptor incins si se lasa zece minute. Trebuie atentie mare, sa nu se arda. In momentul in care compozitia e aurie si tare, se scot din cuptor. Se pune oregano deasupra si se servesc calde.