03.01.2022
Cum sa faci cea mai buna paine prajita cu branza. Reteta virala inspirata de bucataria bulgareasca

Un sandvis te poate scoate mereu din incurcatura si ce e mai bun decat unul cu paine prajita si branza. Iar daca ai chef sa ii dai un plus de savoare, trebuie sa incerci o reteta inspirata de bucataria bulgareasca.

E foarte simplu sa faci aceasta reteta de paine prajita cu branza si va fi clar mai gustos decat un simplu sandvis. Reteta vine de la un cont de Instagram, The Modern Nonna, care scrie ca: „Noi in Bulgaria ii spunem Prinzesi. Avem multe variante, dar asta e preferata mea. In fiecare dimineata, in Bulgaria, cand ma trezeam, tata avea sandvisurile astea proaspete pe masa, cu rosii. In aduce aminte de acasa si e ceva ce astept in fiecare vara”.

Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO

De ce ingrediente ai nevoie

Sandvisurile bulgaresti se fac foarte simplu, cu paine de secara, unt, oua, feta si alta branza. Putina sare si putin oregano dau gust.

4 felii de paine de secara, unse cu putin unt

2 oua medii

1/3 de cana de feta (poate fi si branza de capra)

1/2 de cana de branza rasa

Sare

Oregano uscat

„Noi in general nu masuram branza, asa ca puteti pune cata vreti. Eu folosesc cascaval pe langa feta, dar poate fi folosit si cheddar sau chiar mozzarella”, a mai scris persoana care are contul de Instagram.

Cum sa pregatesti cei mai deliciosi biscuiti. Afla de la Virginia Filip, care este secretul celor mai gustoase turte dulci pentru sarbatorile de iarna - VIDEO

Cum se prepara sendvisurile cu branza

Painea de secara e cea mai buna pentru aceasta reteta, sau orice paine mai tare. Se taie patru felii, care se ung cu unt, nu foarte mult.

Intr-un castron se amesteca bine ouale, sarea, feta si branza rasa. Se pune peste fiecare felie si se intinde bine, sa o acopere.

Feliile de paine acoperite in compozitie se pun pe cel mai jos nivel din cuptor incins si se lasa zece minute. Trebuie atentie mare, sa nu se arda. In momentul in care compozitia e aurie si tare, se scot din cuptor. Se pune oregano deasupra si se servesc calde.

Articole din aceeasi categorie