03.01.2022
Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO

Tie pofta de ceva bun, simplu si rapid? Chef-ul Adi Hadean are o reteta perfecta - paste carbonara.

Pentru reteta de paste carbonara a celebrului chef roman Adi Hadean, ai nevoie de niste slanina, pe care sa o faci jumari, 4 galbenusuri, un ou, pecorino care poate fi inlocuita cu grana sau parmezan, paste, piper.

Adi Hadean a explicat intreaga reteta pas cu pas: slanina se face jumari, apoi se amesteca cele patru galbenusuri cu oul intreg, piper, sase-sapte linguri de branza rasa si un degetar de apa rece. 

Cum sa pregatesti cei mai deliciosi biscuiti. Afla de la Virginia Filip, care este secretul celor mai gustoase turte dulci pentru sarbatorile de iarna - VIDEO

„Carbonara, varianta simpla: slana cuburi, la topit in tigaie, se face jumari. Daca are si un pic de fum si o linie de macra prin ea, cu atat mai bine. Aduni 4 galbenusuri si un ou intreg, le bati cu un pic de piper, razi in ele pecorino, daca ai. Daca nu, nu mori nici de la grana sau parmezan. Razi, chiar daca te doare mana un pic. Cam 6-7 linguri cu varf. amesteci cu ouale si adaugi un degetar de apa rece in amestec.", a scris bucatarul pe pagina sa de Instagram. 

Se pun apoi pastele la fiert. Odata ce sunt gata, se pun in tigaie cu jumarile si doua-trei linguri de apa si se amesteca bine, pana sosul devin cremos. Se lasa amestecul un minut sa se raceasca, iar apoi se pune in combinatia de oua si branza. 

Alimente pentru imunitate de consumat intre Craciun si Anul Nou. 3 pe care trebuie sa le mananci cu masura!

„Pui pastele la fiert, eu aleg spaghetti cel mai des, ca-mi plac. Cand sunt fierte pastele, aduci iar la cald jumarile cu tot cu grasimea lor, adaugi pastele si doua-trei linguri din apa lor, apoi amesteci bine, cum ai face la risotto. O sa vezi ca se alifiaza sosul in tigaie si devine cremos. Iei tigaia cu pastele de pe foc, o lasi un minut sa-i scada temperatura, apoi torni pastele in bolul in care ai amestecat ouale si branza. Amesteci repede si temeinic si o sa ai o minune de sos! Cu placere!”, a adaugat chef-ul.

Ghimbirul - un condiment ideal pentru intarirea sistemului imunitar

Articole din aceeasi categorie