03.01.2022
Reteta de oua umplute cu avocado. Un aperitiv gustos si satios - FOTO

Ouale umplute constituie de mult timp un aperitiv popular. Noi iti oferim acum si varianta cu avocado, o incantare pentru ochi, dar si pentru papilele gustative.

Mai putin cunoscut si folosit de gospodine pana recent, avocado ofera o varietate de grasimi sanatoase, fibre, vitamina K si antioxidanti, dar contine cantitati mici de carbohidrati si proteine. Mai mult, este o leguma extrem de versatila, care merge in nenumarate combinatii.

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara ouale umplute cu avocado: 6 oua, 1 avocado, 2 linguri smantana, sucul unui lime, sare, piper, ceapa, patrunjel.

Cum sa faci cea mai buna paine prajita cu branza. Reteta virala inspirata de bucataria bulgareasca

Cum se prepara ouale umplute cu avocado:

Mai intai, intr-un vas in care pui o lingurita de sare fierbi ouale timp de 8 minute. Dupa ce s-au descojit, taie-le pe lungime si scoate-le galbenusurile. Intre timp, decojeste avocado-ul. Aveti grija sa fie indeajuns de copt! Verdeata se toaca foarte marunt.

Pulpa de avocado, galebenusurile, sarea, piperul, smantana, zeama de lime si verdeata tocata se mixeaza bine cu blenderul pana devin o pasta onctuoasa. Daca este cazul, se mai adauga sare si piper.

Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO

Apoi, se umplu jumatatile de ou (cu un poche, daca aveti) cu pasta de avocado si se orneaza dupa preferinte. Poti orna cu bucatele de chives sau cu ardei rosu.

Articole din aceeasi categorie