12.01.2022
Prajitura cu malai de care te vei indragosti. Secretul ei? Putine calorii

O prajitura aparte originara din Romania este cea preparata din malai. Cei care au facut-o pentru prima oara s-au indragostit de ea, mai ales ca are putine calorii.

Daca nu ai prea multe idei de retete dulci si delicioase, aceasta este cea mai potrivita. Pe langa faptul ca se face usor si nu este nevoie sa stai prea mult timp in bucatarie, este usoara, are calorii putine si arata fantastic. Desertul este potrivit pentru copii, are putin indulcitor, contine morcov ras sau pasat, iaurt si malai din belsug.

„Cuiburi” de ardei cu oua la cuptor! Vezi cat de usor este modul de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii: 300 de grame de morcovi; 100 mililitri de iaurt grecesc simplu; esenta de vanilie; 100 de grame de faina; 100 de grame de malai; 45 ml ulei de masline; 16 grame de praf de copt; 10 mililitri de lapte; 50 grame de stevia; zahar pudra pentru decorare.

Mod de preparare:

Curata morcovii de coaja, taie legumele in bucati si pune-i intr-o oala cu apa pentru a fierbe. Trebuie lasati la foc mediu pret de 15 minute. Daca nu vrei ca ei sa fie pasta, ai putea sa ii razi si sa-i amesteci ulterior in compozitie. Scurge morcovii de apa si lasa-i sa se raceasca.

Dupa ce nu mai sunt fierbinti, pune-i intr-un blender sau paseaza-i cu ajutorul unie furculite. Toarna lapte peste morcovii care cel mai probabil au consistenta unui piure, iar mai apoi mixeaza totul pana vei obtine o crema.

Fursecuri cu cardamom in forma de semiluna, cel mai delicat desert de sarbatori

Transfera crema de morcovi intr-un bol, adauga faina de grau, malai si praf de copt, iar mai apoi strecoara totul ca sa nu existe bilute de malai. Adauga ulei de masline, iaurt si stevia si continua sa mixezi pana formezi un aluat neted si omogen.

Toarna aluatul intr-o tava rotunda si coace prajitura in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de grade Celsius. Lasa tava la racit inainte sa tai prajitura in batoane lungi sau patrate.

Aranjeaza desertul cum doresti si presara deasupra zahar pudra sau o dulceata care crezi ca merge in aceasta combinatie. Este de preferat o dulceata putin acrisoara si facuta din fructe.

Sanatoasa si usor de gatit! Pizza cu blat din legume - reteta vegana

Articole din aceeasi categorie