11.01.2022
„Cuiburi” de ardei cu oua la cuptor! Vezi cat de usor este modul de preparare

Ardeiul gras este un pachet de vitamine, in special vitamina C, cu puternic rol antioxidant, de aceea e bine sa-l consumi cat mai des.

Contine 92% apa, iar restul compozitiei este dat de carbohidrati, proteine si grasimi. Un ardei gras contine vitamina C, vitamina B6, potasiu, acid folic, vitamina E, vitamina A etc. Ardeiul intareste sistemul imunitar, combate bolile cardiace si contribuie la scaderea colesterolului rau.

Sanatoasa si usor de gatit! Pizza cu blat din legume - reteta vegana

Ingrediente: 3 ardei grasi rosii; 6 oua; 60 grame de masline fara samburi, dupa preferinta; 1 ceapa; 40 grame de unt.

Mod de preparare:

Speli ardeii si ii tai in jumatate, pe lung. Indepartezi cotoarele, semintele si nervurile. In fiecare jumatate presari sare, pui cate un cubulet de unt si spargi cate un ou. Adaugi masline fara samburi, felii subtiri de ceapa, apoi asezonezi cu sare si piper, dupa gust.

12 combinatii ciudate de mancaruri care sunt mai bune decat ai crede: „Frige cateva felii de bacon si pune gem peste ele”

Intr-o tigaie de fonta, torni uleiul de masline si asezi jumatatile de ardei. Dai tigaia la cuptor si coci aproximativ 10 minute, la 180 °C, pana se intareste albusul si se coaguleaza usor galbenusul. Servesti preparatul cald, decorat dupa preferinta.

Articole din aceeasi categorie