O sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 grame de unt; 3 oua; 500 grame de faina; 120 grame de zahar pudra; 6 grame de praf de copt si ulei.
De asemenea, pentru a face crema foloseste: 2 oua; 100 grame de zahar pudra; 1pachet de zahar vanilat; 100 grame de ciocolata; 150 grame de unt; 15 grame de pudra de cacao si sare.
Modul de preparare este unul foarte usor, este nevoie doar sa respecti urmatorii pasi:
Se va amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se vor adauga ouale treptat. Tot treptat se vor adauga faina, dar si praful de copt.
Alatul obtinut se va lasa la frigider pentru 1 o ora, iar apoi te vei ocupa de fomarea propriu-zisa a bilutelor. Acestea ar trebui sa aiba in jur de 7 grame fiecare.
Dupa ce ai obtinut nucile, unge forma cu putin ulei si lasa-o pentru cateva minute la incins. Ai grija sa pui in forma cantitatea necesara si nu apasa foarte tare, pentru a nu da pe langa.
Ar trebui sa lasi pe fiecare parte in jur de 30 de secunde, iar apoi sa le intorci.
Dupa ce ai terminat de facut cojile pentru nuci, ocupa-te de umplutura.
Ouale se amesteca cu zaharul. Ulterior adauga si sarea, dar si vanilia. Adauga si cicolata, pe care o lasi mai apoi sa se topeasca bine.
Se da jos castronul si se lasa la racit. Cu cateva ore inainte de a te apuca de reteta, este indicat sa amesteci untul cu cacao si sa bagi compozitia la frigider.
Acum ocupa-te de umplut nucile. Fiecare coaja de nuca se va umple cu crema si se lipeste bine.
Salata cu morcovi, naut si feta, pentru o masa fresh dupa sarbatori
Dupa ce ai terminat totul, da nucile prin zahar pudra.
Pofta buna!