05.01.2022
Gustul copilariei - nuci umplute! Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a le gati, dar si care este modul de preparare

Cand te gandesti la nuci umplute, cu siguranta iti aduci aminte de copilarie. Este un desert extrem de delicios si simplu de facut. Astfel, daca vrei sa te transpui in timp gateste nuci umplute conform acestei retete.

O sa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 grame de unt; 3 oua; 500 grame de faina; 120 grame de zahar pudra; 6 grame de praf de copt si ulei.

De asemenea, pentru a face crema foloseste: 2 oua; 100 grame de zahar pudra; 1pachet de zahar vanilat; 100 grame de ciocolata; 150 grame de unt; 15 grame de pudra de cacao si sare.

Modul de preparare este unul foarte usor, este nevoie doar sa respecti urmatorii pasi:

Se va amesteca untul cu zaharul pudra, dupa care se vor adauga ouale treptat. Tot treptat se vor adauga faina, dar si praful de copt.

Alatul obtinut se va lasa la frigider pentru 1 o ora, iar apoi te vei ocupa de fomarea propriu-zisa a bilutelor. Acestea ar trebui sa aiba in jur de 7 grame fiecare.

Dupa ce ai obtinut nucile, unge forma cu putin ulei si lasa-o pentru cateva minute la incins. Ai grija sa pui in forma cantitatea necesara si nu apasa foarte tare, pentru a nu da pe langa.

Ianuarie - luna in care organismul are nevoie de o pauza de la carne! Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa la inceput de an

Ar trebui sa lasi pe fiecare parte in jur de 30 de secunde, iar apoi sa le intorci.

Dupa ce ai terminat de facut cojile pentru nuci, ocupa-te de umplutura.

Ouale se amesteca cu zaharul. Ulterior adauga si sarea, dar si vanilia. Adauga si cicolata, pe care o lasi mai apoi sa se topeasca bine.

Secretele unei paini de casa reusite. Zaharul este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de ingrediente

Se da jos castronul si se lasa la racit. Cu cateva ore inainte de a te apuca de reteta, este indicat sa amesteci untul cu cacao si sa bagi compozitia la frigider.

Acum ocupa-te de umplut nucile. Fiecare coaja de nuca se va umple cu crema si se lipeste bine.

Salata cu morcovi, naut si feta, pentru o masa fresh dupa sarbatori

Dupa ce ai terminat totul, da nucile prin zahar pudra.

Pofta buna!

Articole din aceeasi categorie