In urma unei cercetari s-a constat faptul ca painea a inceput sa fie produsa cu cel putin 30.000 de ani in urma. Aceasta a facut parte din dieta oamenilor timp de mii de ani deoarece este o sursa importanta de carbohidrati, dar si pentru ca este compacta, fiind usor de transportat.
Salata cu morcovi, naut si feta, pentru o masa fresh dupa sarbatori
Painea este considerata un aliment foarte gustos, dar pe langa acest aspect, este si foarte sanatos, asigurand necesarul de carbohidrati, fibre sau substante nutritive esentiale pentru satietate. Painea se poate prepara prin diverse metode si retete, avand ca ingrediente speciale si cartoful, semintele, usturoiul, maslinele, ceapa. De asemenea si tipul de faina utilizat poate fi unul diversificat, fiecare avand beneficiile sale: faina de secara, faina integrala, faina tip 550 sau faina tip 650.
Desi acest aliment se gaseste sub o multime de forme in diverse magazine sau brutarii, cea mai gustoasa paine este considerata cea realizata in casa dupa reteta si ingredientele proprii. Indiferent ca este gatita la cuptor electric sau pe lemne sau chiar utilizand o masina de paine, gustul este unul autentic.
Cele mai simple si gustoase paste carbonara! Vezi reteta unui popular chef roman - FOTO
Chiar daca pare simplu de preparat, descopera mai jos 3 secrete pentru a obtine o paine de casa reusita:
Drojdia reprezinta ingredientul secret pentru o paine desavarsita
Unii bucatari sustin ca drojdia proaspata poate fi ingredientul magic atunci cand vine vorba de o aroma deosebita. Daca acest ingredient nu se afla in bucataria ta, poti folosi jumatate de lingurita de suc de lamaie si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu.
Zaharul este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de ingrediente
Pe langa ingredientele obligatorii precum apa, faina, drojdie si sare, zaharul poate contribui la rumenirea painii, dar si la acel gust usor dulce. De asemenea, zaharul inmoaie aluatul impiedicand astfel formarea glutenului.
Reteta de oua umplute cu avocado. Un aperitiv gustos si satios - FOTO
Nu framantati prea mult aluatul
Pentru a obtine acel miez moale ca la carte, aluatul nu trebuie framantat prea mult dupa prima crestere, deoarece veti obtine o paine potrivita pentru sandvisuri. Acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru masina de facut paine, deoarece printr-o simpla setare, poti obtine exact painea pe care ti-o doresti. Painea de casa este considerata mult mai avantajoasa decat cea cumparata din magazin, deoarece lista de ingrediente este decisa de tine, nu contine conservanti si este foarte ieftina din punct de vedere al costurilor de preparare. Descopera reteta ta preferata de paine si nu uita sa iei in calcul si sfaturile mentionate de mai sus.