Pregateste la cina macrou cu cartofi la cuptor!
Ingrediente:
- 4 cartofi, taiati mai gros;
- 3 linguri ulei;
- boia;
- sare si piper;
- busuioc;
- 400 grame macrou (2 pesti), eviscerati, cu coada si capul taiate;
- 7-8 catei de usturoi, zdrobiti;
- 1 lingura apa;
- 1 lingurita patrunjel, tocat.
Mod de preparare:
Pune cartofii intr-o farfurie incapatoare. Stropeste-i cu o lingura de ulei, presara-i cu boia, sare, piper si busuioc dupa gust, apoi tavaleste-i amestecand cu mana. Transfera-i intr-o tava de copt si baga-i la cuptor 40 minute la 180 de grade. Fa taieturi paralele pe fiecare peste, stropeste-i cu o lingura de ulei si condimenteaza-i cu sare si piper atat in exterior cat si in interior. Prajeste-i 10 minute. Mujdeiul: Amesteca intr-un castronas usturoiul zdrobit impreuna cu sare dupa gust, cu uleiul ramas, apa si patrunjelul.
Pofta buna!
Poti pregati si dorada la cuptor sau pangasius copt cu sparanghel.