Ingrediente pentru marinada:
- 50 de mililitri de ulei de floarea-soarelui;
- 1 legatura de patrunjel tocat;
- 1 legatura de usturoi verde tocat (3-4 fire);
- 1 lingura cu varf de sare grunjoasa;
- 1 lingurita de piper alb macinat;
- 1 lingurita de boia iute;
- 1 lingurita de chili macinat.
Mod de preparare:
Amesteca bine ingredientele si „maseaza” pestele eviscerat si crestat. Umple generos si burta pestelui cu amestecul de marinada. Pune pestele intr-un vas acoperit cu folie de plastic si lasa-l la frigider circa 10-15 minute, ca sa se imbine frumos aromele si sarea sa indulceasca pestele. Porneste cuptorul la 220 de grade. Pune pestele scos din frigider pe foaie de copt in tava si umple crestaturile si burticile cu 5-6 felii de lamaie. Nu exagera cu lamaia, altfel carnea va fi acra. Pune in tava si 5-6 rosii cherry taiate pe jumatate, pentru extra gust. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptorul preincalzit. Coace pestele timp de 40 de minute la 220 de grade cu folie deasupra, plus inca 15 minute fara folie, ca sa capete o crusta frumoasa.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com