24.12.2021
Ghimbirul - un condiment ideal pentru intarirea sistemului imunitar

Datorita aromei sale puternice si iuti, ghimbirul este considerat un condiment. Insa, mai mult decat a fi un simplu condiment, este un super-aliment cu puternice proprietati antiinflamatorii.

Ghimbirul este o radacinoasa care creste in zone calduroase si care, in ciuda aspectului sau neprietenos, este o sursa incredibila de substante necesare pentru buna functionare a organismului. De cate ori ai ocazia, opteaza pentru varianta radacina, pe care sa o razuiesti chiar tu. Ghimbirul mai exista si sub forma de pudra, insa foloseste-o mai degraba in situatii de urgenta. De asemenea, in magazinele naturiste si mai gaseste sub forma de capsule. Si nu in ultimul rand, exista si sub forma de extract. Pe acestea din urma, le poti folosi ca suplimente alimentare.

Includerea ghimbirului in alimentatie are numeroase beneficii, datorita ingredientelor pe care le contine. O radacina obisnuita contine vitamina B6, magneziu, potasiu, vitamina C, fosfor si zinc, precum si o substanta, zingibain, eficienta in eliminarea parazitilor si a oualor.

Aceasta combinatie este extrem de utila in stimularea tractului gastro-intestinal, ajuta la reducerea colesterolului, la stimularea sistemului imunitar, fiind considerat un afrodisiac natural.

Stiai ca elasticitatea aluatului depinde de dispozitia si starea cu care il pregatesti? Iuliana Chirosca iti spune secretul placintelor poale-n brau care vor cuceri toti oaspetii in prag de sarbatori - VIDEO

Se stie ca ghimbirul este un remediu eficient atunci cand te confrunti cu stari de greata si voma. Femeile insarcinate apeleaza adesea la dropsuri pe baza de ghimbir.

Cu ajutorul ghimbirului poti prepara:

Ceai pe baza de ghimbir

Ceaiul cu ghimbir este foarte usor de pregatit. Se curata si se rade radacina de ghimbir, se pune apa la fiert si cand se atinge punctul de fierbere, se adauga doua lingurite de ghimbir. Dupa ce se strecoare, se adauga zeama de lamaie si miere, cat sa indulceasca aroma puternica a ghimbirului.

Muzica buna, veselie si mancare delicioasa in bucataria gusturilor! Vezi o GALERIE FOTO spectaculoasa cu Gheorghe Topa la Gusturile se Discuta

Pui cu ghimbir

Poti pregati o mancare delicioasa si aromata pe baza de pui si ghimbir. Pregateste carnea, condimenteaz-o cu sare si piper, adauga apa peste, acopera cu folie de aluminiu si baga la cuptor. Intre timp, pregateste un dressing din ghimbir ras, amestecat cu ulei de masline, boia dulce, lamaie si verdeturi tocate. Dupa 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si adauga dressingul. Se mai lasa neacoperit circa 30 de minute.

Biscuiti cu menta! Fosta iubita a interpretului Mark Stam te invata cum sa gatesti rapid si gustos - VIDEO

Articole din aceeasi categorie