Ghimbirul este o radacinoasa care creste in zone calduroase si care, in ciuda aspectului sau neprietenos, este o sursa incredibila de substante necesare pentru buna functionare a organismului. De cate ori ai ocazia, opteaza pentru varianta radacina, pe care sa o razuiesti chiar tu. Ghimbirul mai exista si sub forma de pudra, insa foloseste-o mai degraba in situatii de urgenta. De asemenea, in magazinele naturiste si mai gaseste sub forma de capsule. Si nu in ultimul rand, exista si sub forma de extract. Pe acestea din urma, le poti folosi ca suplimente alimentare.
Includerea ghimbirului in alimentatie are numeroase beneficii, datorita ingredientelor pe care le contine. O radacina obisnuita contine vitamina B6, magneziu, potasiu, vitamina C, fosfor si zinc, precum si o substanta, zingibain, eficienta in eliminarea parazitilor si a oualor.
Aceasta combinatie este extrem de utila in stimularea tractului gastro-intestinal, ajuta la reducerea colesterolului, la stimularea sistemului imunitar, fiind considerat un afrodisiac natural.
Se stie ca ghimbirul este un remediu eficient atunci cand te confrunti cu stari de greata si voma. Femeile insarcinate apeleaza adesea la dropsuri pe baza de ghimbir.
Cu ajutorul ghimbirului poti prepara:
Ceai pe baza de ghimbir
Ceaiul cu ghimbir este foarte usor de pregatit. Se curata si se rade radacina de ghimbir, se pune apa la fiert si cand se atinge punctul de fierbere, se adauga doua lingurite de ghimbir. Dupa ce se strecoare, se adauga zeama de lamaie si miere, cat sa indulceasca aroma puternica a ghimbirului.
Pui cu ghimbir
Poti pregati o mancare delicioasa si aromata pe baza de pui si ghimbir. Pregateste carnea, condimenteaz-o cu sare si piper, adauga apa peste, acopera cu folie de aluminiu si baga la cuptor. Intre timp, pregateste un dressing din ghimbir ras, amestecat cu ulei de masline, boia dulce, lamaie si verdeturi tocate. Dupa 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si adauga dressingul. Se mai lasa neacoperit circa 30 de minute.