05.01.2022
Negresa in doar 5 minute - cea mai rapida reteta posibila! Ce ingredient nu trebuie sa pui in ea

In perioada sarbatorilor de iarna, moldovenii pregatesc cele mai bune mancaruri pentru masa de Craciun, infiderent daca vorbim de cele traditionate precum sarmalele si salata de boeuf, sau de alte delicii la care poftesc cei mici, precum prajiturile cu ciocolata, fructe sau alte sortimente dulci. Iata cel mai simplu truc pentru a prepara o negresa in doar 5 minute. Reteta e rapida.

Ti-e pofta de ceva bun si dulce? Nu mai ai nicio idee de desert? Atunci cand ai musafiri la masa, iti vin prietenii sau rudele in vizita sau, pur si simplu, vrei sa te rasfeti cu ceva bun, gospodinele au gasit o reteta de negresa simpla de facut, rapida, gata in aproximativ 5 minute.

Ai nevoie doar de cateva ingrediente, pe care le gasesti, cu siguranta, la tine in bucatarie. Aceasta reteta de negresa se prepara fara faina.

Ingrediente: 450 de grame de iaurt grecesc cu continut scazut de grasimi; o jumatate de pahar de pudra de cacao neindulcita; 1 pahar de fulgi de ovaz din cereale integrale; 50 de grame de stevie sau 100 de grame de zahar; un ou; o lingurita de praf de copt.

Gustul copilariei - nuci umplute! Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a le gati, dar si care este modul de preparare

Mod de preparare: 

In primul rand, incalzeste cuptorul la 200 de grade, dupa care ia o tava patrata si unge-o e cu putin ulei.

Apoi, se iau toate ingredientele listate mai sus si se pun in paharul unui robot de bucatarie sau intr-un castron, unde se vor amesteca timp de trei sau patru minute, pana cand aluatul va capata o consistenta neteda, fara cocoloase.

Dupa ce ai finalizat acest pas, trebuie sa torni amestecul respectiv in tava patrata (pe care ai uns-o cu ulei) si, cu ajutorul unei linguri, niveleaza suprafata prajiturii. Mai departe, prajitura se introduce in cuptorul preincalzit.

Secrete din bucataria chinezeasca. Afla de ce preparatele lor sunt mai gustoase

Negresa fara unt, lapte sau faina se lasa la copt timp de un sfert de ora la 200 de grade Celsius. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, desertul se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

La final, negresa preparata fara faina se taie in bucatele mai mari. Se poate servi cu fructe de padure si sirop de ciocolata pe deasupra, desertul fiind un adevarat deliciu. Din gramajele folosite pentru aceasta reteta se obtin 9 portii de prajitura, fiecare avand numai 40 de calorii.

Articole din aceeasi categorie