28.02.2020
Suntem ceea ce mancam!
Alimentatia corecta imbunatateste sanatatea si buna functionare a organismului. Ce mancam este unul dintre subiectele cele mai des abordate in discutiile despre un stil de viata.
Iata cateva reguli de baza pentru o viata mai lunga si fericita.
1. Gateste cat mai mult acasa.
Intr-un regim de viata sanatos este foarte important sa stii ce gatesti si din ce alimente. Vei fi mult mai atent la ceea ce consumi. Nu mai comanda fast-food sau mancare din restaurante, oricat de sanatos ar arata, bucatarii folosesc tot felul de trucuri ca mancarea lor sa para sanatoasa si atractiva.
2. Hidrateaza-te!
Apa este foarte importanta, tine departe senzatia de foame si iti curata intregul organism. Obisnuieste-te sa ai cu tine apa tot timpul. Ceaiurile din plante si sucurile din fructe sunt, de asemenea, un mod minunat de a-i asigura corpului nutrientii necesari.

3. Alege alimentele care iti prelungesc viata.
Este important sa stii ca daca urmezi un regim alimentar sanatos, nu trebuie sa te gandesti ca iti refuzi si interzici constant anumite alimente – pur si simplu ai grija de tine in fiecare zi, oferindu-i organismului si creierului tau darul sanatatii de care te vei bucura pe termen lung. Consuma cat mai multe legume proaspete, seminte, nuci si fructe.
4. Cunoaste beneficiile alimentelor pe care le consumi.
E bine sa intelegi ce efect au aumite alimente asupra organismului tau. De exemplu, stiai ca nucile iti hranesc creierul cu vitamina B12, iar varza este leguma cu cei mai multi nutrienti ce imbunatateste vederea? Informeaza-te si afla cat mai multe despre ceea ce consumi.

5. Renunta la sucurile dietice
Sucurile cumparate nu ar trebui sa faca parte din viata ta, fie ca vorbim despre cele dietice sau de alt fel. Apa trebuie sa fie bautura principala in fiecare zi. In general, persoanele care consuma mai multa apa, in detrimentul sucurilor, bauturilor alcoolice si a celor acidulate, tind sa aiba o dieta mai sanatoasa, inclusiv mai bogata in fibre si mai saraca in zahar, si sa consume mai putine alimente foarte bogate in calorii.
Citeste si: 3 retete delicioase pentru un weekend in familie
Surse foto: Google.com
Articole din aceeasi categorie