10.01.2022
De ce sa consumi slanina vegana si cum sa o pregatesti acasa, in cel mai simplu mod: „Cu cateva ingrediente, poti transforma un pranz de post, intr-un adevarat festin culinar”

Alimentatia vegana creste in popularitate, asa ca nu este de mirare ca slanina vegana intra in centrul atentiei. Cu atat de multe ingrediente pe piata, este mai usor ca niciodata sa inlocuiesti delicioasa slanina de porc cu o alternativa crocanta pe baza de plante.

Te gandesti deja la un aliment crocant, cu gust de slanina, dar cu un continut redus de grasimi si de calorii? Suna ireal, dar este cat se poate de adevarat! Cu cateva ingrediente, poti transforma un pranz de post, intr-un adevarat festin culinar.

Adaugarea alimentelor pe baza de plante in dieta ta, poate aduce multe beneficii, decat carnea. De pilda, o portie de slanina de porc (aproximativ 30 de grame) contine 133 de calorii, 3,5 g grasimi saturate si 477 miligrame de sodiu. In schimb, aceeasi portie de slanina vegana contine 49 de calorii, 0,5 grame de grasimi saturate si 234 miligrame de sodiu. Potrivit thehealthy.com, pe langa reducerea aportului de grasimi saturate, de sodiu si de calorii, acest aliment contine mai putini nitrati, substante care pot fi periculoase pentru organism.

Muzica populara, veselie si bucate alese in bucataria gusturilor! Vezi o GALERIE FOTO spectaculoasa cu interpretii Mihaela Tabura, Diamanta Patereu, Andrei Cotofana si Valentin Butucel la Gusturile se Discuta

Cum pregatesti slanina vegana

Sa faci slanina doar din plante, dar cu acelasi gust ca al slaninei din porc poate pare ceva ireal, insa se poate! Secretul este sa folosesti condimente, precum chimen sau boia afumata, care imita perfect aromele slaninei originale. In ceea ce priveste textura, poti apela la nuca de cocos deshidratata, la ciupercile shiitake sau la hartia de orez, pe care le poti coace, iar ulterior le poti praji pentru o crusta crocanta. Daca te-am convins si esti gata sa iti pregatesti acasa propria reteta de slanina vegana, iata de ce ai nevoie pentru o portie delicioasa de paste cu slanina:

Ingrediente

-5 lg de ciuperci shiitake spalate si feliate
-1 lg sirop de artar
-2 lg sos de soia
-1 lg de ulei de masline extravirgin
-2 lg boia afumata
-sare si piper dupa gust

Pentru sos:

-1 conopida mica, fiarta
-1 cana de lapte de migdale neindulcit
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi
-2 lg de drojdie inactiva
-1 lg de mustar Dijon
-sare si piper

Mod de preparare

Amesteca ciupercile, siropul de artar, sosul de soia, uleiul si condimentele, asaza-le intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si pune-le in cuptor, la 180-190 de grade C, pana cand se vor rumeni;

Arpacasul, „regele“ cerealelor: beneficii, intrebuintari, retete: „La fel ca alte cereale integrale, contine antinutrienti - compusi naturali sau sintetici care interfereaza cu absorbtia nutrimentelor in organism”

Cat baconul se afla in cuptor, pregateste crema. Adauga conopida fiarta intr-un blender cu laptele de migdale, cu ceapa, cu usturoiul cu drojdia, cu mustarul si cu condimentele, apoi amestesca pana se omogenizeaza;

Cand ciupercile sunt gata, lasa-le 5 minute sa se raceasca si adauga-le peste sos (optional le poti praji pentru o textura si mai crocanta), iar intre timp fierbe pastele conform instructiunilor;

Cand pastele sunt fierte, adauga sosul peste ele si cateva frunze de patrunjel. Pofta buna!

Articole din aceeasi categorie