15.06.2022
Shoturi reci cu ghimbir si ananas: o reteta cu multiple beneficii pentru sanatate

O alimentatie cu efect antiinflamator nu inseamna sa renunti la toate gusturile care iti plac. Dimpotriva, ea poate deveni chiar delicioasa!

Daca incerci sa cultivi un stil de viata sanatos si echilibrat, probabil ca te-ai lovit, de foarte multe ori, de tot felul de impedimente. Fie legumele ti se par plictisitoare dupa un timp, fie ramai in pana de combinatii de ingrediente.

Aceste shoturi cu ghimbir si arome tropicale nu numai ca actioneaza ca niste medicamente eficiente impotriva inflamatiei din corp, dar iti dau si energie pentru intreaga zi. In plus, le poti servi la orice party de vara!

Cel mai simplu si aromat desert cu capsuni. Il poate face orice incepator

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

100 g radacina de ghimbir proaspat

180 g ananas proaspat

120 ml suc de portocale

60 ml suc de lime

120 ml apa de cocos

un varf de cutit de piper cayenne proaspat macinat

o lingurita de turmeric (optional)

Cum prepari shoturi cu ghimbir:

Curata radacina de ghimbir si tai-o in bucati mai mici. Fa acelasi lucru si cu ananasul. Pune, apoi, toate ingredientele in blender si mixeaza pana cand obtii un lichid omogen. Trece-l printr-o strecuratoare fina, pentru a elimina resturile de fructe sau fibra ghimbirului. Pune sucul intr-o sticla ce se poate inchide cu capac si pastreaza-l in frigider pana la o saptamana.

Consuma cate un shot dimineata, pe stomacul gol, pentru ca acesta sa se absoarba cat mai eficient in corp. Iar daca doresti, poti turna sucul intr-o tavita sau intr-o punga pentru cuburi de gheata. Astfel, il poti pune in limonade fresh, pe care le va imbogati cu proprietati antiinflamatoare si cu un gust tropical delicios si inedit.

Ce fructe contin cel mai mult zahar

Beneficiile shoturilor tropicale cu ghimbir

Ghimbirul, ingredientul vedeta al retetei, are proprietati antiinflamatoare puternice, precum si antioxidanti. Toate acestea te ajuta sa ai o digestie sanatoasa, sa previi racelile si virozele. Apoi, sucul de citrice aduce si el vitamina C, care te ajuta sa ai un sistem imunitar puternic si o piele tanara.

Nu in ultimul rand, ananasul vine la pachet cu o aroma dulce si tropicala, dar si cu o cantitate semnificativa de vitamina C si bromelaina – tot ce ai nevoie pentru digestie buna si un organism puternic!

Articole din aceeasi categorie