15.06.2022
Cel mai simplu si aromat desert cu capsuni. Il poate face orice incepator

Deserturile cu fructe sunt cele mai bune vara, cand avem la dispozitie fructe proaspete si aromate de sezon. Capsunile sunt preferatele tuturor si sunt delicioase consumate ca atare, dar sunt potrivite si in numeroase deserturi.

Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, capsunile sunt sarace in calorii, ceea ce le transforma in fructele ideale pentru a fi consumate inclusiv atunci cand esti la cura de slabire sau pur si simplu cand vrei sa slabesti, fara a tine o dieta anume.

Ele contin antocianine, care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar ajuta si la intensificarea arderii grasimilor. Oamenii de stiinta spun despre acesti antocianini ca au potential anticancer care pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice. Mai mult, au si proprietati antiinflamatorii, ajutand si la scaderea colesterolului rau (LDL).

O portie de 100 g de capsuni contine doar 32 kcal, 0,7 g proteine, 0,3 g lipide, 7,7 g carbohidrati, 2 g fibre, 4,9 g zaharuri, 16 mg calciu, 153 mg potasiu, 58,8 mg vitamina C. Pe de alta parte, aceste fructe contin 90% apa. Deci, te vor mentine bine hidratat pe tot parcursul regimului.

Crumble este un desert forte simplu, in care gustul capsunilor este pus in valoare de celelalte ingrediente. Iata cum se prepara.

Parfait de ciocolata cu zmeura. Reteta numai buna pentru zilele de vara

Ingrediente:

100 grame de unt (82% grasime);

100 grame de faina;

50 grame de fulgi de ovaz;

500 grame de capsuni;

coaja rasa de la 1 lamaie netratata;

150 grame de zahar brun.

Pentru Vincenzo Raiola pizza este o traditie, nu un fel de mancare! Cum este sa ai o pizzerie autentica in Moldova, dar si care sunt sacrificiile pe care le-a facut in timp pentru afacerea sa - VIDEO

Speli capsunile, le scurgi, apoi le tai jumatati sau sferturi si le pui intr-un castron. Presari zaharul brun, coaja rasa de lamaie, omogenizezi, apoi torni fructele intr-o tava cu peretii inalti.

Tai untul rece cubulete si, cu miinile, il amesteci cu faina si cu fulgii de ovaz, pana ce obtii un aluat faramicios. Il presari peste fructe, intr-un strat omogen.

Dai tava la cuptorul preincalzit, la 170 °C, si coci prajitura aproximativ 30 de minute. O lasi la racorit inainte sa o servesti. O poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie.

Articole din aceeasi categorie