Ingrediente:
250 ml lapte;
150 g zahar;
500 ml frisca lichida;
sare;
40 g frunze de menta;
5 galbenusuri;
100 g ciocolata amaruie.
Chisalita de cirese. Reteta de compot rece, de vara
Afla cum poti face cel mai bun aluat de pizza! Secretul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina
Modul de preparare:
Pentru inceput, punem intr-o cratita laptele la incalzit alaturi de zahar, sare, menta, dar 250 ml de frisca lichida. Luam de pe foc, dupa ce s-a incalzit totul si acoperim vasul pentru 30 de minute.
Scoatem meta cu o strecuratoare, dupa care o presam bine, pana iese din ea toata esenta. Intr-un bol batem bine restul de 250 de ml de frisca. Reincalzim laptele, iar, separat, intr-un alt castron amestecam bine galbenusurile si le punem impreuna, pana cand se formeaza o compozitie.
Lasam tot amestecul la racit, turnam peste frisca batuta, dar si ciocolata topita, iar apoi este gata de servit. Pofta buna!