05.01.2022
Secrete din bucataria chinezeasca. Afla de ce preparatele lor sunt mai gustoase

Nu de putine ori, preparatele chinezesti au reusit sa impresioneze la diferite concursuri de talente culinare. Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai vechi si mai bogate mosteniri culinare de pe Terra, iar preparatele pe care chinezii le realizeaza sunt absolut delicioase. Iata care sunt trucurile care se folosesc intr-una dintre cele mai populare bucatarii de pe continent!

Chinezii sunt cunoscuti pentru varietatea in bucatarie. In China se servesc la o masa mai multe preparate, care au la baza carnea, orezul, taiteii, sosul de soia, tofu si condimentele aromate, care dau gust si savoare mancarii. De asemenea, chinezii se remarca prin consumul alimentelor cu celebrele betisoare, care pot fi gasite acum la nivel mondial, dar si prin tehnicile lor speciale de gatit. Oricat de mult ne-am dori sa gatim acasa un preparat chinezesc, cu greu ne iese la fel. Iata de ce!

Amidonul, secretul sosurilor delicioase

Cum reusesc bucatarii chinezi sa faca pestele si carnea sa aiba acel luciu apetisant in farfurie sau sosurile sa aiba consistenta cremoasa si delicioasa? Secretul lor consta in calitatea carnurilor, dar si in amidonul de porumb pe care il folosesc in multe preparate culinare. Nu exista sos pe care ei sa nu il prepare la temperaturi ridicate fara amidon de porumb.

Gustul copilariei - nuci umplute! Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a le gati, dar si care este modul de preparare

Galbenus de ou pentru marinarea carnurilor

Bucatarii chinezi marineaza carnea in galbenus de ou, aproximativ 15 minute, inainte de preparare. Aceasta tehnica se numeste „catifelare‟, ofera stralucire fripturii si o protejeaza in timpul gatitului. Oul impiedica lichidul sa se evapore din carne, astfel incat carnea ramane frageda si gustoasa.

De asemenea, un alt truc pe care bucatarii chinezi il fac pentru o carne perfecta este fierberea carnii inainte de gatire. Fierberea ajuta la indepartarea excesului de sange si fragezeste carnea. Aceasta tehnica se foloseste in special in cazul carnurilor rosii.

Fructele si legumele, spalate in apa sarata

Daca te-ai intrebat de ce chinezii consuma legumele si fructele cu atat de multa incredere, afla ca secretul consta in spalatul fructelor si a legumelor in apa cu sare. Oamenii din China clatesc bine alimentele, le pun intr-o solutie cu sare si apoi le clatesc din nou cu apa de la robinet. In 2006, oamenii de stiinta chinezi au efectuat un studiu care a dovedit ca apa sarata elimina pesticidele din legume si din fructe. Pentru a spala legumele si fructele in acest fel, adauga 1 parte de sare la 10 parti de apa.

Secretele unei paini de casa reusite. Zaharul este ingredientul care nu trebuie sa lipseasca de pe lista de ingrediente

De asemenea, pentru a face mancaruri delicioase si sanatoase din legume, chinezii le gatesc mai mult la abur si evita fierberea lor. Multi localnici pun legumele intr-un cos de bambus pe care il asaza deasupra apei clocotite, iar in acest fel legumele isi pastreaza forma, aroma si sunt mai sanatoase. 

Indulcirea deserturilor cu produse locale

Chinezii nu folosesc mult zahar in deserturi, desi gemul si ciocolata sunt foarte populare la ei. Localnicii folosesc produse vegetale pentru indulcirea dulciurilor, precum susanul, fasolea si cartofii dulci. Acesta este motivul pentru care unii europeni considera, la prima vedere, ca deserturile chinezesti sunt fade. Insa, in acest mod chinezii isi mentin silueta si sunt mai sanatosi.

Articole din aceeasi categorie