Ingrediente pentru fursecuri: 150 grame de unt nesarat; 40 grame de zahar pudra; 220 grame de faina; 40 grame de amidon; 1 praf de sare; esenta de vanilie.
Ingredienete pentru crema: 2 oua; 2 galbenusuri; 200 grame de zahar; 100 mililitri de zeama de lamaie; 150 grame de unt rece; coaja rasa de la 1 lamaie bio; zahar pudra, pentru decor.
Secrete din bucataria chinezeasca. Afla de ce preparatele lor sunt mai gustoase
Pentru crema, mixezi ouale cu galbenusurile, zaharul, sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Le pui intr-o cratita pe foc mic, amestecand constant cu un tel, pana se dizolva zaharul. Adaugi untul rece, taiat cubulete si continui sa amesteci 4-5 minute, pana cand se ingroasa crema. Este gata in momentul cand pe marginile vasului ramane un strat de crema atunci cand amesteci. Dai deoparte si lasi la racit, apoi o tii la frigider o ora.
Preincalzesti cuptorul la 180 ˚C si tapetezi doua tavi cu hartie de copt. Mixezi untul moale cu zaharul, apoi adaugi esenta de vanilie, dupa gust. Incorporezi treptat faina amestecata cu amidonul si sarea. Dai aluatul la frigider 30 de minute. Formezi cu mana bilute de 2 cm diametrul, pe care le asezi in tavi, lasand spatii intre ele. Presezi usor cu degetul pentru a face o scobitura in mijlocul aluatului.
Dai fursecurile la cuptor 12 minute, pana devin usor rumene. Le scoti si le lasi sa se raceasca complet. Pui in fiecare scobitura cate o lingurita de crema, presari zahar pudra si le decorezi dupa imaginatie.