21.06.2022
Cum faci cel mai bun pandispan cu fructe. Secretul blatului pufos fara praf de copt

Fie ca preferi visinele, piersicile, caisele, afinele sau ciresele, acest desert poate fi adaptat gusturilor tale. Baza o reprezinta blatul pufos, dar suficient de dens incat sa sustina fructele. Acest tip de blat se numeste genoise si este derivat din pandispanul clasic.

Secretul consta in spumarea oualor, astfel incat nu mai e nevoie de un agent de crestere, asa cum este praful de copt. Cu toate acestea, blatul va fi aerat si pufos.

La acest tip de blat, ouale se spumeaza intregi, impreuna cu zaharul, dupa ce au fost lasate la temperatura camerei o ora sau in apa calda. Se pot incalzi si pe baie de apa, dar este necesara o atentie sporita, pentru ca ouale sa nu inceapa sa se coaguleze. Esential este sa  nu fie folosite reci, direct din frigider.

Iata cum prepari acest desert delicios.

Ingrediente

Pentru blat:

6 oua;

250 g zahar;

250 g faina;

1 praf de sare;

1 lingurita esenta de vanilie;

50 g unt.

Pentru topping:

350 g cirese, visine, caise, piersici (fara samburi);

1 lingura gris;

zahar pudra, pentru decor.

Pancakes cu banane - un mic dejun perfect! Vezi cea mai simpla reteta pentru acest deliciu

Mod de preparare:

Lasi fructele la scurs intr-o strecuratoare. Tii ouale in apa calda 30 de minute. Intr-un castron adanc, pui ouale intregi cu zaharul si cu sarea. Mixezi 8-10 minute, la viteza mare, pana ce isi tripleaza volumul si obtii o spuma groasa. Adaugi esenta de vanilie, apoi cerni faina si o incorporezi usor cu o spatula.

La final, torni untul topit si racit si il incorporezi in amestec. Torni aluatul intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si il nivelezi cu o spatula.

Presari o pelicula subtire de gris peste compozitie si asezi deasupra fructele bine scurse de zeama. Dai tava la cuptor, la 160 °C, aproximativ 30-40 de minute, pana ce prajitura trece testul scobitorii. Decorezi desertul cu zahar pudra si il lasi la racorit inainte sa-l portionezi.

Cum faci cei mai buni cartofi cu rozmarin la cuptor

Articole din aceeasi categorie