20.06.2022
Cum faci cei mai buni cartofi cu rozmarin la cuptor

Crocanti la exterior, pufosi in interiori, plini de aroma condimentelor, acestia sunt unii dintre cei mai buni cartofi la cuptor. Nutritionistii recomanda sa mananci friptura de miel alaturi de o salata, dar si aceasta garnitura este potrivita, cu o conditie: sa fie in cantitati rezonabile.

De altfel, acesti cartofi cu rozmarin sunt potriviti alaturi de orice tip de carne, daca nu mananci miel. Ii poti asocia cu friptura de pui, curcan sau porc, iar daca esti adeptul unei diete vegetariene ei pot constitui o masa de sine statatoare.

Pentru acest preparat, este preferabil sa folosesti cartofi noi, insa se poate face si cu cartofi vechi (in acest caz, ei trebuie curatati de coaja). Daca gatesti cartofi noi, alege unii mai mici sau medii, astfel incat sa ii lasi intregi sau sa-i tai jumatati.

Au vizitat una dintre cele mai frumoase gradini zoologice din lume! Familia Melnic - vacanta de neuitat la Madrid: „Avem asa o traditie in familie ca in oricare tara pe care o vizitam sa vedem gradina zoologica” - VIDEO

Iata cum se prepara deliciosii cartofi cu rozmarin la cuptor.

Ingrediente:

1-1,2 kg cartofi noi;

50 ml ulei de masline;

2-3 crengute rozmarin;

4-5 catei de usturoi;

1 lingurita pudra de ceapa;

1 lingurita boia dulce, optional;

sare, dupa gust;

piper, dupa gust

verdeata, pentru decor (optional).

Cele mai pufoase briose cu banane! Sunt delicioase si usor de pregatit

Mod de preparare:

Speli bine cartofii in cateva ape. Daca sunt mici ii lasi intregi, daca sunt mai mari ii tai jumatati sau sferturi. Preincalzesti cuptorul la 190 °C.

Intr-un vas, pui 2 litri de apa cu sare, iar cand clocoteste adaugi cartofii. Ii tii la foc mediu, 7-8 minute, pana s-au inmuiat putin, apoi ii scurgi.

Tai marunt rozmarinul, iar cateii de usturoi ii strivesti usor, prin presare, dar ii lasi in coaja. Pui totul intr-un castron, adaugi uleiul de masline, pudra de ceapa, sare si piper, dupa gust. Daca doresti, adaugi si boia dulce. Pui cartofii si amesteci bine, sa fie acoperiti cu lichid.

Articole din aceeasi categorie