23.06.2022
Cei mai buni ardei umpluti de post. Nu trebuie sa folosesti orez

Poti face niste ardei umpluti de post perfecti folosind bulgur. Bulgurul este o cereala integrala. Se obtine din uscarea si macinarea mai multor tipuri de boabe de grau, in special cele dure. Se fierbe repede si este nelipsit din gastronomia din Orientul Mijlociu. Totodata, este o sursa excelenta de nutrienti si contine fibre, vitaminele B6 si B3, mangan, magneziu si fier.

Pentru aceasta reteta este nevoie sa folosesti bulgur cu bobul mare. Daca doresti sa imbogatesti reteta, adauga si mie de nuca, pentru gust si textura.

Iata cum prepari deliciosii ardei de post.

Ingrediente:

6 ardei grasi;

200 g bulgur cu bobul mare;

1 ceapa;

200 g ciuperci champignon;

1 lingura pasta de tomate;

50 g miez de nuca;

1/2 legatura patrunjel;

3 linguri ulei de floarea soarelui;

100 ml suc de rosii;

sare;

piper.

Este sau nu Diana Rimis ruda cu Irina Rimes? Vezi cum a raspuns bloggerita la aceasta intrebare: „Am luat familia sotului si...” - VIDEO

Mod de preparare:

Cureti ceapa, o tai marunt si o sotezi in ulei, 2-3 minute. Adaugi bulgurul spalat, pasta de tomate, torni o cana de apa si fierbi pana ce zeama a fost absorbita. Pui ciupercile spalate si feliate, mai torni o cana de apa si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Cand zeama a scazut, iar bulgurul e fiert pe trei sferturi, presari miezul de nuca tocat, patrunjelul taiat marunt, amesteci si stingi focul. Lasi compozitia la racorit.

Batoane de cereale fara coacere. Reteta de batoane energizante

Articole din aceeasi categorie