Pentru aceasta reteta este nevoie sa folosesti bulgur cu bobul mare. Daca doresti sa imbogatesti reteta, adauga si mie de nuca, pentru gust si textura.
Iata cum prepari deliciosii ardei de post.
Ingrediente:
6 ardei grasi;
200 g bulgur cu bobul mare;
1 ceapa;
200 g ciuperci champignon;
1 lingura pasta de tomate;
50 g miez de nuca;
1/2 legatura patrunjel;
3 linguri ulei de floarea soarelui;
100 ml suc de rosii;
sare;
piper.

Mod de preparare:
Cureti ceapa, o tai marunt si o sotezi in ulei, 2-3 minute. Adaugi bulgurul spalat, pasta de tomate, torni o cana de apa si fierbi pana ce zeama a fost absorbita. Pui ciupercile spalate si feliate, mai torni o cana de apa si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Cand zeama a scazut, iar bulgurul e fiert pe trei sferturi, presari miezul de nuca tocat, patrunjelul taiat marunt, amesteci si stingi focul. Lasi compozitia la racorit.

Batoane de cereale fara coacere. Reteta de batoane energizante