23.06.2022
Batoane de cereale fara coacere. Reteta de batoane energizante

Daca iti plac batoanele de cereale delicioase si crocante, afla ca le poti prepara si acasa, iar rezultatul final va fi mult mai gustos si mai sanatos. Iti oferim mai jos o reteta de batoane de cereale fara coacere, simpla si usor de preparat.

Nu ai nevoie de zahar si nici de alti indulcitori pentru a te bucura de gustul dulce al batoanelor. Ai optiunea sa adaugi cateva fructe deshidratate, care vor indulci sanatos batoanele. Retetele pentru astfel de batoane sunt foarte versatile. Poti opta atat pentru fructele uscate preferate, cat si pentru cantitatile acestora, in functie de cat de dulci preferi batoanele.

De asemenea, poti adauga cerealele preferate, dar si fructe oleaginoase care le completeaza gustul. Poti adauga nuci, fistic, alune, insa in cantitati mai mici pentru ca acestea sunt consistente si au o valorea calorica ridicata.

Pe post de liant de legatura intre ingrediente, poti folosi diferite uleiuri vegetale sau unt vegetal. Untul de arahide, cocos, sau cel de cacao sunt ideale pentru astfel de batoane. Descopera si cum sa consumi corect ovazul ca sa scapi in greutate.

Iti oferim mai jos una dintre aceste retete de batoane energizante, impreuna cu lista detaliata de ingrediente si mod de preparare pas cu pas.

Batoane de cereale fara coacere – Ingrediente

Reteta de batoane de cereale fara coacere – Mod de preparare

Inainte de a amesteca ingredientele pentru compozitia batoanelor, urmeaza cativa pasi necesari pentru reusita acestora.

Lasa uleiul de cocos la temperatura camerei pentru 30 de minute, pentru a deveni lichid.

Pune curmalele in apa fierbinte pentru a se hidrata. Lasa-le la hidratat pentru aproximativ 30 de minute.

Rumeneste usor semintele de dovleac in tigaia de teflon asezata pe flacara aragazului. Optional, presara si putina sare peste ele. Toaca migdalele mai marunt cu un cutit ascutit sau marunteste-le cu ajutorul unui chopper.

Poti rumeni usor la tigaie si fulgii de ovaz pentru a deveni mai crocanti, la fel si migdalele. Cand ai toate aceste ingrediente pregatite poti incepe prepararea compozitiei.

Cum alegi pepenele rosu perfect. Ce semne iti arata ca e copt si dulce

Cum prepari compozitia pentru batoane energizante

Scurge curmalele si indeparteaza-le samburele, daca nu a fost indepartat inainte de deshidratare. Cu ajutorul unui blender vertical, transforma curmalele intr-o pasta. Aceasta, impreuna cu uleiul de cocos, vor face puntea de legatura intre celelalte ingrediente.

Pune intr-un bol incapator fulgii de ovaz, semintele de dovleac, migdalele maruntite, stafidele si merisoarele. Amesteca-le, apoi adauga pasta de curmale si uleiul de cocos diluat. Amesteca ingredientele pentru a omogeniza compozitia de batoane de cereale fara coacere.

Asaza hartie de copt sau folie de prospetime intr-o tava de 20/20 cm. Intinde compozitia pentru batoanele energizante in ea si niveleaz-o uniform. Asaza o alta hartie deasupra si cu dosul unui pahar preseaza bine compozitia in tava pentru a fi cat mai compacta. Pune tava la congelator pentru 30 de minute. Este important acest pas pentru a putea portiona perfect batoanele.

Batoane de cereale fara coacere portionate pe hartie de copt

Batoanele portionate se pot pastra la frigider in caserole cu capac / Shutterstock

Dupa ce le-ai portionat in marimile dorite, le poti pastra la frigider in caserole cu capac. Poti servi batoanele la mic dejun sau in pauza de masa de la birou, pentru a-ti asigura energia necesara unei zile de lucru. Sunt delicioase si hranitoare.

Articole din aceeasi categorie