Iata cum se prepara.
Frittata cu mazare, marar si telemea
Ingrediente
6 oua
300 g mazare
50 g cascaval ras
100 g telemea
1 legatura marar
20 g unt
sare
piper
Fierbi mazarea in apa cu sare aproximativ 5 minute, apoi o lasi la scurs.
Metoda ingenioasa care te ajuta sa pastrezi un avocado copt timp de cateva luni - VIDEO
Bati ouale cu sare si piper, dupa gust, apoi adaugi cascavalul ras. Incingi o tigaie, pe care o vei da si la cuptor, topesti untul, pui mazarea si o sotezi 3-4 minute. Lasi vasul deoparte si torni oaule, apoi dai la cuptorul incins 10 minute. O scoti, adaugi telemeaua taiata cubulete si decorezi frittata cu marar proaspat tocat. O servesti imediat.
Ciocanele de pui cu cartofi noi, la cuptor
Ingrediente
1 kg cartofi noi, mici
6 ciocanele de pui
4 catei de usturoi
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita boia dulce
zeama de la ½ lamaie
2 linguri ulei
1 pahar vin alb
1 crenguta cimbru
sare
piper
Preincalzesti cuptorul la 180 °C. Cureti usturoiul si il zdrobesti. Pui intr-un bol cartofii bine spalati, uleiul, usturoiul, zeama de lamaie, sare, dupa gust si omogenizezi. Rastorni cartofii intr-o tava.
Parfait de ciocolata cu zmeura. Reteta numai buna pentru zilele de vara
Condimentezi pulpele cu boia dulce, presari sare si piper, dupa gust si le asezi peste cartofi. Torni vinul, pui crenguta de cimbru si dai tava la cuptor aproximativ o ora, pana ce cartofii s-au gatit si carnea s-a rumenit. Servesti cu o salata de verdeturi.
Humus cu sfecla rosie
Ingrediente
1 conserva naut (400 g)
1 sfecla rosie coapta
2 linguri pasta de susan (tahina)
50 ml ulei de masline
2 catei de usturoi
zeama de la ½ lamaie
½ lingurita chimion pudra
sare
piper
Intr-un blender, pui nautul bine scurs, sfecla taiata cuburi, usturoiul zdrobit, pasta de susan si uleiul de masline. Mixezi 2 minute, apoi torni zeama de lamaie, presari chimionul si asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Mixezi la viteza medie inca un minut. Servesti humusul cu paine prajita sau lipii si il decorezi dupa imaginatie.