03.06.2022
3 mancaruri usoare pentru luna iunie. Sunt perfecte la pranz sau la cina

Vara se simte din plin si parca nu mai vrei sa stai prea mult in bucatarie. Totusi, daca iti doresti sa gatesti ceva gustos, sanatos si rapid, pentru tine si familia ta, avem 3 propuneri deosebite.

Iata cum se prepara.

Frittata cu mazare, marar si telemea

Ingrediente

6 oua

300 g mazare

50 g cascaval ras

100 g telemea

1 legatura marar

20 g unt

sare

piper

Fierbi mazarea in apa cu sare aproximativ 5 minute, apoi o lasi la scurs.

Metoda ingenioasa care te ajuta sa pastrezi un avocado copt timp de cateva luni - VIDEO

Bati ouale cu sare si piper, dupa gust, apoi adaugi cascavalul ras. Incingi o tigaie, pe care o vei da si la cuptor, topesti untul, pui mazarea si o sotezi 3-4 minute. Lasi vasul deoparte si torni oaule, apoi dai la cuptorul incins 10 minute. O scoti, adaugi telemeaua taiata cubulete si decorezi frittata cu marar proaspat tocat. O servesti imediat.

Ciocanele de pui cu cartofi noi, la cuptor

Ingrediente

1 kg cartofi noi, mici

6 ciocanele de pui

4 catei de usturoi

1 lingurita oregano uscat

1 lingurita boia dulce

zeama de la ½ lamaie

2 linguri ulei

1 pahar vin alb

1 crenguta cimbru

sare

piper

Preincalzesti cuptorul la 180 °C. Cureti usturoiul si il zdrobesti. Pui intr-un bol cartofii bine spalati, uleiul, usturoiul, zeama de lamaie, sare, dupa gust si omogenizezi. Rastorni cartofii intr-o tava.

Parfait de ciocolata cu zmeura. Reteta numai buna pentru zilele de vara

Condimentezi pulpele cu boia dulce, presari sare si piper, dupa gust si le asezi peste cartofi. Torni vinul, pui crenguta de cimbru si dai tava la cuptor aproximativ o ora, pana ce cartofii s-au gatit si carnea s-a rumenit. Servesti cu o salata de verdeturi.

Humus cu sfecla rosie

Ingrediente

1 conserva naut (400 g)

1 sfecla rosie coapta

2 linguri pasta de susan (tahina)

50 ml ulei de masline

2 catei de usturoi

zeama de la ½ lamaie

½ lingurita chimion pudra

sare

piper

Intr-un blender, pui nautul bine scurs, sfecla taiata cuburi, usturoiul zdrobit, pasta de susan si uleiul de masline. Mixezi 2 minute, apoi torni zeama de lamaie, presari chimionul si asezonezi cu sare si piper, dupa gust. Mixezi la viteza medie inca un minut. Servesti humusul cu paine prajita sau lipii si il decorezi dupa imaginatie.

Articole din aceeasi categorie