02.06.2022
Parfait de ciocolata cu zmeura. Reteta numai buna pentru zilele de vara

Daca esti in pana de idei atunci cand vine vorba despre desert pentru zilele de vara, ai nimerit unde trebuia. Astazi iti prezint o reteta extrem de potrivita pentru zilele calduroase de vara. Te va racori imediat si vei avea o stare de relaxare dupa ce vei consuma acest desert minunat. Iata cum se prepara si ce ingrediente iti trebuie.

Parfait este un desert rece, preparat din doua straturi de crema. Este un desert ce provine din Franta si este la mare cautare in zilele toride de vara. Este un desert excelent pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Se prepara rapid si simplu, iar totul este extrem de delicios.

Ingrediente:

200 grame zmeura;
100 grame zahar pudra;
150 grame ciocolata;
1 litru de lapte;
500 grame smantana dulce;
4 oua;
7 linguri de zahar.

Si-a sarbatorit ziua de nastere alaturi de... Stefan cel Mare! Vezi ce imagini a postat vedeta pe pagina sa de Instagram: „Mi-a adus linistea si pacea” - FOTO/VIDEO

Mod de preparare:

Se separa ouale. Se freaca separat galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc. Se adauga incet si laptele. Se amesteca incontinuu, la viteza mica. Smantana dulce se amesteca bine cu zaharul pudra, obtinandu-se astfel o frisca tare si spumoasa. Ciocolata se topeste pe bain-marie.Cand este gata topita se lasa sa se racoreasca putin si se amesteca cu jumatate din frisca. Se incorporeaza in crema de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se inglobeaza si ele in compozitia de mai sus. Se toarna in cupe speciale alternand straturile de parfait cu cele de frisca. Se dau la frigider pentru 1 ora. Se decoreaza inainte de servire cu zmeura proaspata. Pofta buna!

Cafeaua: la ibric sau la filtru? Care este mai sanatoasa si cata cafea e bine sa bei pe zi

Articole din aceeasi categorie