12.12.2022
Vinete tempura in sos de rosii si teriyaki de la Petru Chicu! Cheful iti demonstreaza o reteta simpla si rapida, insa foarte delicioasa - VIDEO

Ai auzit de vanata tempura? Curios, nu? Cheful Petru Chicu a improvizat in bucataria gusturilor si ne-a aratat o noua capodopera culinara. Vinete tempura cu sos de rosii si teriyaki, o reteta care suna neobisnuit, dar se gateste extrem de usor. Ce ingrediente folosim si cum gatim acest fel de mancare, afla in continuare, intr-un reportaj marca O Seara Perfec

Vinata, rosii, usturoi, parmezan si faina tempura - sunt ingredientele pentru reteta inventata de Petru Chicu in editia recenta a emisiunii „Gusturile se discuta”.

„Fac vanata in tempura cu sos de cherry. Tempura este o faina japoneza speciala pentru a inmuia in ea si a obtine un fel de aluat. Vanata va fi intr-un aluat prajit. Pentru a nu fi grasa, vanata se inmoaie in aceasta faina, ca sa nu absoarba uleiul”, Petru Chicu, chef. 

Are in garderoba sa circa 20 de paltoane, insa nu ar refuza sa-si mai adauge cateva in colectia sa! Adriana Ochisanu impreuna cu stilista Korina Ankin au mers la shopping la Mona Lisa Boutique. Vezi ce si-a ales interpreta - VIDEO

Intr-o tigaie adaugam ulei intr-o cantitate suficient de mare, astfel incat vanata sa se caleasca bine. Intre timp, taiem vanata.

„Vanata se taie de un centimentru. Eu prealabil o condimentez si pun sare peste ea. Sarea va scoate toata umiditatea din vanata. Acum ma ocup de tempura. Ea are nevoie de apa. De asta am pus sare peste vanata, ca ea sa dea putina apa si faina sa se lipeasca mai bine peste ea. Dupa care le punem in ulei”, Petru Chicu, chef. 

Dupa ce vanata a fost trecuta prin faina de grau, se face un amestec din faina tempura cu putina apa, iar fiecare felie de vanata se trece prin acest amestec, ca mai apoi sa le punem la prajit. Paralel, calim rosiile pentru sos.

„Rosiile le taiem in patru. Putem sa le adaugam si putin ulei. Eu mereu fac mancare rapida si simpla, pentru ca fiecare dintre noi sa nu petreaca jumatate de zi in bucatarie. Adaugam putin sos teriyaki, care o sa imbogateasca vanata. Sosul este facut din rosii cherry, usturoi, am adaugat ceapa alba, putin sos teriyaki pentru legume. Cand servim, punem mult parmezan peste vinete, ca sa se topeasca”, Petru Chicu, chef. 

Pe langa muzica si actorie, Yanis Pavel mai are un „hobby”! Interpretul roman ajuta si sustine tinerii care sufera de bullying: „Mi se pare ca in ultimul timp a inceput sa se accentueze mai mult violenta” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie