Ingrediente:
- 2 linguri bulgur;
- sare si piper;
- 400 grame carne tocata de porc;
- 1 lingurita boia;
- 1 lingurita oregano;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;
- 200 grame iaurt;
- 2 castraveti, rasi;
- 1 lingurita menta, tocata;
- 2 chifle;
- rucola;
- ceapa rosie;
- rosie;
- menta proaspata.
Mod de preparare:
Fierbe bulgurul in apa clocotita cu putina sare timp de 10 minute cu capacul deasupra. Adauga apoi bulgurul intr-un bol mare impreuna cu carnea tocata. Pune paprika, oregano, sare, piper si usturoi. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena. Formeaza cu mana chiftele potrivite pentru burger. Gateste acestea timp de 4 minute pe parte pe gratarul incins. Amesteca iaurtul cu castravetele ras si menta. Asezoneaza sosul cu sare si piper dupa gust. Taie chifla pe jumatate si optional, coace-o putin pe aragaz. Asambleaza burgerul. Adauga sos tzatziki, rucola, carnea de burger, felii de ceapa si de rosie.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com