01.06.2021
Un pranz grecesc - burger din carne de porc si tzatziki

Un burger grecesc, pentru un pranz delicios. Foloseste carne tocata de porc pentru un aer usor mai traditional, amestecata cu putin bulgur, facuta pe gratar si servita intr-o chifla cu sos tzatziki, legume si verdeturi. Un gust fresh, care va va ramane in minte multa vreme.

Ingrediente:

- 2 linguri bulgur;

- sare si piper;

- 400 grame carne tocata de porc;

- 1 lingurita boia;

- 1 lingurita oregano;

- 2 catei de usturoi, zdrobiti;

- 200 grame iaurt;

- 2 castraveti, rasi;

- 1 lingurita menta, tocata;

- 2 chifle;

- rucola;

- ceapa rosie;

- rosie;

- menta proaspata.

Mod de preparare:

Fierbe bulgurul in apa clocotita cu putina sare timp de 10 minute cu capacul deasupra. Adauga apoi bulgurul intr-un bol mare impreuna cu carnea tocata. Pune paprika, oregano, sare, piper si usturoi. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena. Formeaza cu mana chiftele potrivite pentru burger. Gateste acestea timp de 4 minute pe parte pe gratarul incins. Amesteca iaurtul cu castravetele ras si menta. Asezoneaza sosul cu sare si piper dupa gust. Taie chifla pe jumatate si optional, coace-o putin pe aragaz. Asambleaza burgerul. Adauga sos tzatziki, rucola, carnea de burger, felii de ceapa si de rosie.

Pofta buna!

Citeste si :  A gustat pentru prima data creveti intr-un restaurant din Turcia. Bloggerita Daniela Costetchi povesteste de ce ii place sa manance in localurile de acolo si ce lipseste in cele din Moldova - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie