17.06.2022
Secretele painii de casa. Cum sa faci cea mai buna paine la cuptor dupa reteta bunicii

Tot mai multe gospodine vor sa afle secretele painii de casa. Mirosul imbietor al painii de casa aminteste de vremea copilariei, cand bunica pregatea pentru cei din familie o paine pufoasa si gustoasa. Aceasta poate fi facuta foarte usor acasa daca tinem cont de cateva trucuri simple. Iata cum sa faci cea mai buna paine la cuptor dupa reteta bunicii.

Secretele painii de casa pentru un gust desavarsit

Painea de casa este apreciata de toti cei de la masa datorita mirosului si gustului desavarsit. Pe langa faptul ca este savuroasa, painea facuta acasa este sanatoasa, iar daca folosim cateva ingrediente inedite, vom obtine o paine traditionala, dupa reteta bunicii.

Pentru a face cea mai buna paine de casa trebuie sa tinem cont de cateva trucuri simple. Calitatea ingredientelor folosite este importanta pentru a obtine o paine pufoasa si gustoasa. Faina pe care o folosim, drojdia sau uleiul trebuie sa fie proaspete si de calitate.

Mai mult, timpul si modul de framantare conteaza extrem de mult. Prin framantare, aluatul se aereaza si va deveni mai pufos. De asemenea, conteaza modul in care este framantat aluatul. Cu cat acesta este framantat mai mult timp si cu miscari circulare, cu atat vom obtine la final o paine de casa pufoasa.

Un alt „secret” care ne ajuta sa facem cea mai buna paine de casa vizeaza timpul si temperatura de dospire. Dupa ce se amesteca ingredientele si se framanta bine aluatul, este important sa il punem intr-un bol mare si tinut intr-un loc calduros. Astfel, drojdia va face ca aluatul sa creasca si sa fie pufos.

La fel de importanta este si preincalzirea cuptorului. Acest truc era folosit de bunica atunci cand pregatea painea de casa la cuptorul traditional. Este important sa pornim cuptorul de la aragaz cu cel putin 30 de minute inainte de a coace painea. Preincalzirea cuptorului este importanta deoarece painea va fi bagata la cuptor la temperatura recomandata, iar aluatul va fi pufos.

Cum sa faci paine de casa dupa reteta savuroasa a bunicii

Cand vine vorba de paine de casa, gospodinele se intrec in tot felul de retete. Pentru a obtine o paine de casa savuroasa, pufoasa si cu o coaja crocanta, putem avea in vedere reteta traditionala a bunicii.

Trufe de ciocolata din 2 ingrediente, gata in 3 minute

Ingrediente:

1 kg faina de calitate superioara;

650 ml apa calduta;

25 g drojdie proaspata;

20 g sare;

50 ml de ulei de masline.

Mod de preparare:

Prima data se formeaza maiaua. Se pune un pic de apa calduta, sare si drojdie, apoi se pune faina intr-un vas mare impreuna cu maiaua. Se adauga treptat restul de apa calduta, pana se formeaza compozitia.

Cand s-a format, se ia din vas si se framanta cu miscari circulare si de la margini spre interior. Daca aluatul are tendinta sa se lipeasca, se adauga putina faina si se framanta bine.

Se lasa aluatul la dospit intr-un vas mare, la loc calduros. Dupa ce a crescut suficient, se imparte aluatul in doua si se mai framanta inca o data, apoi se lasa iar la dospit timp de 30 de minute.

Intre timp se pregatesc tavile pentru copt. Acestea se ung cu ulei, dupa care se pune aluatul in vase. Pentru a obtine o coaja crocanta si aurie, se unge aluatul cu ou batut.

Timp de 10 minute se coace painea la 160 de grade C, iar dupa aceea se ridica temperatura la 180 de grade C si se lasa painea la cuptor timp de 40-45 de minute.

Putem verifica daca painea este coapta cu ajutorul unei scobitori. Daca aluatul nu se mai lipeste de scobitoare inseamna ca aluatul este bine copt.

Afla cum poti face cel mai bun aluat de pizza! Secretul pe care trebuie sa-l stie orice gospodina

La final, vom obtine o paine de casa gustoasa dupa reteta traditionala a bunicii.

Un alt preparat traditional gatit de gospodine este drobul de miel. Acesta poate fi pregatit in diferite moduri, iar daca tinem cont de cateva trucuri vom obtine un drob de miel savuros.

Extrem de apreciate sunt si prajiturile festive de casa, pregatite cu grija de gospodine, dar si gustosii biscuiti de casa pentru copii. Tot mai multe mamici pregatesc aceste deserturi delicioase si sanatoase pentru cei mici.

Este important sa stim care sunt „secretele” painii de casa pentru a obtine o paine gustoasa si pufoasa dupa reteta bunicii. Daca tinem cont de cateva trucuri simple, vom pregati foarte usor acasa cea mai buna paine la cuptor.

Articole din aceeasi categorie