07.07.2022
Salata de vara cu pepene

Il astepam aproape 10 luni in fiecare an. Stiu ce ar putea unii dintre voi sa zica, dar nu, pepenele rosu gasit in noiembrie in supermarketuri nu are nimic in comun cu pepenii de vara. Si apoi, dupa atata asteptare, sa il mancam doar pe post de desert? Nu, parca nu ii facem cinste. Asa ca vin si va propun o idee de valorificare a pepenelui rosu, o reteta rapida pentru o cina aromata si racoroasa, de inspiratie marocana: salata de vara cu pepene.

Ingrediente pentru salata de vara cu pepene (pentru 4 persoane):

3 – 4 felii de pepene rosu

un castravete Fabio, mic

o ceapa rosie, mica

200 g de branza Feta

o mana, doua de fistic copt

cateva frunze de menta

5 retete de apa infuzata care te ajuta sa slabesti rapid vara asta

Ingrediente pentru vinegreta:

50 ml ulei de masline

30 ml de sirop de rodie

un praf de sare

cateva frunze de menta, tocate fin

Salata aceasta de sezon e atat de versatila si prietenoasa cu bugetul, incat a devenit repede o favorita a familiei extinse. Lipseste un ingredient? Nicio problema. Fabio se poate inlocui cu castravete sau zucchini, merge orice fel de ceapa, chiar si verde, iar Feta poate lasa cu usurinta locul unei branze de capra sau telemea grasa de oaie.

Acestea fiind zise, iata modalitatea de preparare a salatei de vara cu pepene:

Am pregatit intai vinegreta, sa aiba timp sa se aromatizeze. Am pus intr-un borcan cu capac uleiul si siropul de rodie, impreuna cu un praf de sare si menta tocata fin. Am infiletat bine capacul si l-am agitat bine, pana la omogenizare. L-am lasat deoparte, si m-am ocupat de restul ingredientelor.

Supa rece de dovlecei cu menta

Am taiat pepenele in cubulete cat de cat egale si am scos samburii. De obicei ma ajuta si copiii la partea aceasta; evident, contra unei portii generoase de pepene.

Am taiat si castravetele cubulete. Ceapa, foarte fin. Intr-un bol incapator am pus cuburile de pepene, castravetele, ceapa si am faramitat usor branza. Am presarat fisticul curatat si am stropit din belsug cu vinegreta cu menta. Am mai aruncat si cateva frunze de menta, si gata. Un deliciu racoritor pentru o zi fierbinte de vara.

Sa aveti pofta!

Articole din aceeasi categorie