Ingrediente pentru salata de vara cu pepene (pentru 4 persoane):
3 – 4 felii de pepene rosu
un castravete Fabio, mic
o ceapa rosie, mica
200 g de branza Feta
o mana, doua de fistic copt
cateva frunze de menta

5 retete de apa infuzata care te ajuta sa slabesti rapid vara asta
Ingrediente pentru vinegreta:
50 ml ulei de masline
30 ml de sirop de rodie
un praf de sare
cateva frunze de menta, tocate fin

Salata aceasta de sezon e atat de versatila si prietenoasa cu bugetul, incat a devenit repede o favorita a familiei extinse. Lipseste un ingredient? Nicio problema. Fabio se poate inlocui cu castravete sau zucchini, merge orice fel de ceapa, chiar si verde, iar Feta poate lasa cu usurinta locul unei branze de capra sau telemea grasa de oaie.
Acestea fiind zise, iata modalitatea de preparare a salatei de vara cu pepene:
Am pregatit intai vinegreta, sa aiba timp sa se aromatizeze. Am pus intr-un borcan cu capac uleiul si siropul de rodie, impreuna cu un praf de sare si menta tocata fin. Am infiletat bine capacul si l-am agitat bine, pana la omogenizare. L-am lasat deoparte, si m-am ocupat de restul ingredientelor.
Supa rece de dovlecei cu menta
Am taiat pepenele in cubulete cat de cat egale si am scos samburii. De obicei ma ajuta si copiii la partea aceasta; evident, contra unei portii generoase de pepene.
Am taiat si castravetele cubulete. Ceapa, foarte fin. Intr-un bol incapator am pus cuburile de pepene, castravetele, ceapa si am faramitat usor branza. Am presarat fisticul curatat si am stropit din belsug cu vinegreta cu menta. Am mai aruncat si cateva frunze de menta, si gata. Un deliciu racoritor pentru o zi fierbinte de vara.

Sa aveti pofta!