06.07.2022
Supa rece de dovlecei cu menta

Pentru ca este sezonul dovleceilor de gradina, gustosi si hranitori, iti oferim o reteta de supa rece de dovlecei cu menta. Te vei bucura de gustul placut si aromat al unei supe simple si usoara in zilele calduroase de vara.

Nu ai nevoie de multe ingrediente si nu vei petrece nici timp indelungat in fata aragazului. Iar daca nu ai nimic impotriva dovlecelului crud, poti prepara supa chiar si fara fierbere. Consumul de dovlecel ofera o multitudine de beneficii organismului. Avand un continut bogat in apa, dar si in fibre si nutrienti, dovlecelul este unul dintre alimentele recomandate de specialistii in nutritie pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Acesta poate imbunatati digestia si ajuta in cazul problemelor digestive. Poate preveni ulcerul, dar si cancerul de colon. Datorita continutului bogat in antioxidanti si a proprietatilor antiinflamatorii, dovlecelul poate avea un rol important in incetinirea procesului de imbatranire.

Acestea sunt doar cateva exemple dintre importantele beneficii ale consumului de dovlecel. Speram sa te convingem sa-l introduci in diferite preparate culinare. Iar daca esti in pana de idei cum sa-l consumi, iti recomandam sa incepi cu reteta de dovlecei pane cu usturoi. Iar mai jos iti oferim lista de ingrediente si pasii necesari pentru prepararea supei de dovlecei.

Supa rece de dovlecei cu menta – Ingrediente

  • 2 dovlecei cruzi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 crengute de menta
  • 500 ml iaurt grecesc
  • 1/2 legatura de marar verde
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust.

Reteta de supa racoroasa din dovlecei cu menta – Mod de preparare

Spala bine dovleceii si da-i pe razatoarea mare. Nu este necesar sa le indepartezi coaja daca sunt cruzi. Coaja contine si ea vitamine si ar fi pacat sa nu beneficiezi de acestea. Pune dovleceii razuiti intr-o sita asezata deasupra unui vas. Presara sare peste ei. Astfel, acestia se vor deshidrata usor, iar lichidul se va scurge in vas.

In timp ce dovleceii se deshidrateaza, curata ceapa si toac-o marunt. Pune o lingura din uleiul de masline intr-o craticioara, la incins. Cand este infierbantat, adauga ceapa si amestec-o pentru 1 minut. Stoarce bine razatura de dovlecei in maini si adaug-o peste ceapa din tigaie.

Spala crengutele de menta si adauga-le in tigaie. Amesteca intens ingredientele pentru supa rece de dovlecei cu menta. Astfel se vor intrepatrunde bine gusturile si aromele acestora. Lasa dovleceii caliti sa se raceasca acoperiti, asa incat sa se infuzeze cu aroma mentei. Apoi, inlatura crengutele de menta si paseaza dovleceii cu ajutorul unui blender.

Doua portii de supa rece de dovlecei cu menta servite cu crutoane in cani albe

Curata unul sau doi catei de usturoi, piseaza-i bine presarati cu sare si adauga putin ulei de masline, ca pentru reteta de mujdei. Adauga iaurtul si amesteca bine. pentru un plus de aroma poti adauga si frunze de busuioc.

Spala mararul verde si patrunjelul verde si toaca-le marunt. Adauga-le in compozitia de iaurt cu ulei si usturoi. Adauga acest amestec peste dovleceii pasati. Potriveste gustul cu sare, piper si suc de lamaie. Potriveste textura supei cu o parte din lichidul scurs de la dovlecei.

Pune supa la rece pentru cel putin 30 de minute inainte de servire. Poti adauga si cateva cuburi de gheata in timpul servirii pentru un plus de racoare. Iar pentru un efect crocant, poti servi supa cu crutoane.

Articole din aceeasi categorie