16.06.2022
Reteta Okroshka - o supa ruseasca, care te va racori in zilele calde de vara

Vara e nevoie de mancare racoritoare, iar una din ideile cele mai la indemana implica supele reci.

Reteta Okroshka, este o reteta de supa ruseasca. E foarte gustoasa si hranitoare aceasta si, asa cum am scris, se serveste rece. De preparat insa, se prepara termic.

Ingrediente pentru supa ruseasca Okroshka

4 cartofi medii, fierti in coaja

6 ridichi medii

4 castravei cornison

4 oua fierte de consistenta tare

1 legatura ceapa verde

100 g carne afumata

600 ml apa rece

600 ml kefir (lapte batut), rece

2 linguri smantana

1 legatura marar

500 gr gheata

sare

piper proaspat macinat

Te-ai plictisit de ovaz la micul dejun? Incearca Chai Quinoa, o varianta absolut divina, care se pregateste in doar 5 minute

Mod de preparare Okroshka

Curatam cartofii de coaja si ii tocam, apoi curatam ouale si doua dintre acestea le tocam. Pe celelalte le pastram pentru decor (iar pentru asta le taiem in 4).

3 retete de inghetata cu care nu dai gres. Trucul care te ajuta sa scapi de cristalele de gheata - FOTO

Separat, tiem ridichile si castravetii sub forma de rondele subtiri. Tocam ceapa verde, carnea afumata si mararul. Punem toate aceste ingrediente intr-un vas mare si le asezonam cu sare si piper. Adaugam peste ele chefirul si smantana si servim supa rece ruseasca.

Articole din aceeasi categorie