Reteta Okroshka, este o reteta de supa ruseasca. E foarte gustoasa si hranitoare aceasta si, asa cum am scris, se serveste rece. De preparat insa, se prepara termic.
Ingrediente pentru supa ruseasca Okroshka
4 cartofi medii, fierti in coaja
6 ridichi medii
4 castravei cornison
4 oua fierte de consistenta tare
1 legatura ceapa verde
100 g carne afumata
600 ml apa rece
600 ml kefir (lapte batut), rece
2 linguri smantana
1 legatura marar
500 gr gheata
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare Okroshka
Curatam cartofii de coaja si ii tocam, apoi curatam ouale si doua dintre acestea le tocam. Pe celelalte le pastram pentru decor (iar pentru asta le taiem in 4).
Separat, tiem ridichile si castravetii sub forma de rondele subtiri. Tocam ceapa verde, carnea afumata si mararul. Punem toate aceste ingrediente intr-un vas mare si le asezonam cu sare si piper. Adaugam peste ele chefirul si smantana si servim supa rece ruseasca.