In acele vremuri, inghetata era un desert pentru oamenii bogati si era extrem de scumpa, din cauza faptului ca gheata se conserva foarte greu pe timpul verii.
Daca nu ai un aparat pentru inghetata, mizeaza pe ingrediente de calitate si pe un truc clasic, pentru a obtine o inghetata cremoasa si gustoasa.
Iata cum se prepara!
Inghetata de zmeura:
500 mililitri de smantana dulce (30% grasime);
300 de grame de zmeura (poti folosi afine, capsuni, mix fructe de padure);
180 de grame de zahar pudra;
1 lingura zeama de lamaie;
afine, pentru decor.
Speli zmeura si o pui in blender cu zaharul pudra si zeama de lamaie. Mixezi pana obtii un piure fin, pe care il treci prin sita, pentru a indeparta semintele. Dai deoparte.
Mixezi smantana rece la viteza mare 1-2 minute, pana capata o consistenta usor aerata, dar fara sa se intareasca. Torni piureul de zmeura si il incorporezi usor cu o spatula. Pui compozitia intr-o caserola inchisa ermetic si o dai la congelator 8-10 ore.
In primele 3 ore, scoti inghetata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei impiedica formarea cristalelor de gheata si va avea o consistenta mai fina. Servesti inghetata decorata cu zmeura proaspata.
Inghetata Oreo:
500 mililitri de smantana pentru frisca (35% grasime);
1 pastaie de vanilie;
100 de grame de zahar pudra;
8-10 biscuiti Oreo.
Mixezi smantana rece cu zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie 2-3 minute, pana capata o consistenta usor aerata, dar fara sa se intareasca.
Mixezi grosier in blender biscuitii Oreo. Pui biscuitii peste smantana si ii incorporezi usor. Torni compozitia intr-un vas etans si o dai la congelator minimum 8 ore.
In primele 3 ore, scoti inghetata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei impiedica formarea cristalelor de gheata si va avea o consistenta mai fina. O servesti decorata cu biscuiti Oreo.
Cel mai simplu si aromat desert cu capsuni. Il poate face orice incepator
Inghetata de ciocolata:
200 grame de ciocolata neagra (85% cacao);
50 de grame de zahar pudra;
400 mililitri de lapte integral;
150 mililitri de lapte condensat indulcit, din conserva (pentru prajituri);
1 praf de sare;
conuri sau vafe, pentru servit.
Rupi ciocolata bucati, o pui intr-o craticioara si torni laptele si zaharul pudra. Lasi la foc mic, pana ce ciocolata s-a topit si zharul s-a dizolvat. Dai deoparte.
Cand s-a racit, incorporezi laptele condensat, extractul de vanilie, praful de sare si mixezi la viteza medie un minut.
O torni intr-o caserola care se inchide ermetic, pui capacul si dai crema la congelator minimum 4-5 ore. In primele 3 ore, scoti inghetata la 30 de minute din congelator pentru a o amesteca. Astfel, vei impiedica formarea cristalelor de gheata si va avea o consistenta mai fina. O servesti in conuri de inghetata.