29.03.2021
Reteta de post! Vinete in sos de rosii

Pe langa continutul ridicat de apa, vinetele contin potasiu si vitamina C, benefica pentru sistemul imunitar. Specialistii sunt de parere ca delicioasele vinete reprezinta alimentul potrivit pentru orice parte a zilei datorita continutului foarte mare de apa.

Iata o reteta gustoasa pe care o poti prepara in bucataria ta. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 vinete;

- 150 ml sos de rosii;

- 2 catei de usturoi;

- cateva frunze de patrunjel;

- 150 ml ulei de masline;

- sare si piper.

Mod de preparare:

Taie vinetele felii de 1,5 cm grosime si intr-o cratita cu putin ulei, prajeste-le pana se rumenesc usor pe fiecare parte. Pune-le pe rand, fara a le inghesui, adaugand ulei de fiecare data. Cand sunt gata, scoate vinetele intr-un bol. Scurge uleiul ramas in cratita si adauga usturoiul maruntit, caleste-l 2 minute apoi adauga putin sos de rosii si patrunjelul tocat. Aseaza vinetele inapoi in cratita, presara sare, toarna 200 ml de apa si mai pune sos de rosii sa acoperi vinetele. Fierbe totul la foc mic timp de 10 minute. Cand sunt gata, presara putin patrunjel si serveste-le calde cu paine proaspata.

Pota buna!

Citeste si :  Bucatarul care are nevoie de 8 mese pe zi pentru a-si intretine masa musculara. E cel care a gatit pentru patru presedinti americani 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie