04.06.2021
Rasfata-te in acest weekend. Pregateste muschi de vita la cuptor cu ierburi aromate

Cand iti vine pofta de ceva absolut delicios si vrei sa-ti alinti papilele gustative, iti recomandam o reteta spectaculoasa. Ai nevoie de ingredientul principal si o multime de ieruburi aromate, care iti sunt tie pe plac.

Ingrediente:

- muschi de vita de 1,6 kg;

- 1 lingura cimbru tocat marunt;

- 1 lingura rozmarin tocat marunt;

- 2 catei de usturoi medii, tocati marunt;

- 8 linguri unt nesarat la temperatura camerei;

- 1 lingura piper proaspat macinat;

- sare;

- 2 linguri ulei vegetal.

Mod de preprare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intre timp, sterge muschiul de vita cu un servetel de hartie ca sa fie complet uscat. Daca o parte a muschiului este mai subtire, leag-o cu o sfoara de macelar, astfel incat sa se gateasca in mod egal pe toata suprafata. Ia carnea in mana si unge-o bine cu ulei, apoi condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Pune muschiuletul deoparte si incinge o tigaie cu ulei. Cand uleiul incepe sa scoata fum, pune carnea in tigaie si timp de zece minute, rumeneste-o peste tot. Transfera carnea intr-un vas pentru copt si las-o sa se raceasca, aproximativ 15 minute. Intre timp, amesteca bine intr-un bol untul cu usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Cand carnea e pregatita, unge-o cu acest mix deasupra si pe parti. Gateste-o timp de 25-35 de minute la cuptor. Scoate carnea din cuptor si pune-o pe un tocator. Acoper-o lejer cu o folie si las-o sa stea cel putin 20 de minute sa se odihneasca, inainte sa o consumi.

Pofta buna!

Citeste si :  Bunica interpretului Pasha Parfeni a gustat stridii pentru prima data! Vezi ce reactie a avut. „87 ani - o varsta la fel de buna pentru ceva nou” - VIDEO

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie