Ingrediente:
- muschi de vita de 1,6 kg;
- 1 lingura cimbru tocat marunt;
- 1 lingura rozmarin tocat marunt;
- 2 catei de usturoi medii, tocati marunt;
- 8 linguri unt nesarat la temperatura camerei;
- 1 lingura piper proaspat macinat;
- sare;
- 2 linguri ulei vegetal.
Mod de preprare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Intre timp, sterge muschiul de vita cu un servetel de hartie ca sa fie complet uscat. Daca o parte a muschiului este mai subtire, leag-o cu o sfoara de macelar, astfel incat sa se gateasca in mod egal pe toata suprafata. Ia carnea in mana si unge-o bine cu ulei, apoi condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Pune muschiuletul deoparte si incinge o tigaie cu ulei. Cand uleiul incepe sa scoata fum, pune carnea in tigaie si timp de zece minute, rumeneste-o peste tot. Transfera carnea intr-un vas pentru copt si las-o sa se raceasca, aproximativ 15 minute. Intre timp, amesteca bine intr-un bol untul cu usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Cand carnea e pregatita, unge-o cu acest mix deasupra si pe parti. Gateste-o timp de 25-35 de minute la cuptor. Scoate carnea din cuptor si pune-o pe un tocator. Acoper-o lejer cu o folie si las-o sa stea cel putin 20 de minute sa se odihneasca, inainte sa o consumi.
Pofta buna!
Sursa foto: Google.com