30.05.2022
Placinta de dovlecei si legume - o reteta pe cat de simplu de facut, pe atat de delicioasa. Cei mici vor mai cere o portie

A-i face pe cei mici de acasa sa aprecieze legumele se poate transforma, din pacate, intr-o sarcina titanica. Uneori este atat de dificil pentru ei sa le manance fara sa faca crizele obisnuite. Cu siguranta, depinde foarte mult de modul in care va decideti sa le preparati pentru ca, credeti-ma, daca le prezentati aceasta placinta cu dovlecei de legume, o vor manca cu placere.

Ce aveti nevoie pentru placinta de dovlecei si legume:

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 45 minute
Timp total: 1 ora
Portii: 15 
Calorii: 140

Ingrediente:

1 kg de dovlecei
2 linguri de ulei de masline
1 ardei galben
2 ardei rosii
2 morcovi
1 ceapa

Ce aveti nevoie pentru sos:

300 ml lapte
130 g faina de grau
3 linguri de ulei de masline
10 g praf de copt
4 g sare
3 g piper negru
3 oua
2 linguri de marar tocat

Ce aveti nevoie pentru garnitura:

80 g branza scamorza afumata
50 g de branza parmezan

Retete cu cartofi noi! Trei feluri in care sa ii prepari pe post de garnitura - FOTO

Placinta de dovlecei si legume - Reteta pas cu pas

Pregatire:

Mai intai se indeparteaza capetele de la dovlecei, se taie in rondele nu prea groase, se curata morcovii si se taie in rondele, apoi se taie ardeii rosii in fasii, cei verzi in bucati mici si ceapa in felii.

Acum se toarna 20 ml de ulei intr-o tigaie antiaderenta, se adauga morcovii, se gatesc timp de 2 minute, se adauga ceapa si ardeii, apoi se gatesc inca 2 minute (amestecand continuu).

Acum adaugati dovleceii, asezonati cu 1 lingura de sare, amestecati, puneti un capac, lasati pe foc inca 5 minute, amestecati si opriti focul.

Dupa aceea, se sparg ouale intr-un castron, se bat cu un tel de mana, se adauga laptele, uleiul, praful de copt, piperul negru, mararul, sarea si faina, apoi se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Se unge cu ulei fundul unui vas de sticla pentru copt, se asaza legumele, se niveleaza, se acopera cu sosul si se orneaza cu branza.

La final, se coace in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute la o temperatura de 180°C.

Desertul copilariei - Piersici umplute. Vezi cat de usor pot fi pregatite

Articole din aceeasi categorie