07.12.2022
Parjoale pane in sos bechamel - o mancare traditionala, insa modernizata! Afla reteta de la cheful Petru Chicu - VIDEO

In bucataria Gusturile se Discuta, Petru Chicu a oferit un nou masterclass. De aceasta data, chef-ul ne-a invatat cum se pregatesc parjoalele pane. Afla intreaga reteta din reportajul ce urmeaza, marca O Seara Perfecta. 

In noua editie a emisiunii „Gusturile se discuta”, Petru Chicu a pregatit parjoale pane cu cascaval, servite cu sos bechamel. 

„In primul rand vreau sa ma apuc sa fac sosul, pentru ca asta dureaza cel mai mult. Trebuie sa deshidratez faina, sa o usuc, sa-i scot umeditatea din ea, sa-i dau o aroma de prajeala”, Petru Chicu, chef. 

Anatolie Melnic l-a pus la grea incercare pe un baiat de 14 ani. Andrei Dascal a fost provocat sa loveasca o fata pentru a castiga o masina. Vezi ce a facut intr-un final acesta - VIDEO

Ca de obicei, in fiecare editie, aflam noi trucuri din bucatarie. De aceasta data, chef-ul ne-a demonstrat cum deshidratam faina. 

„E un sos clasic francez. El necesita foarte putine ingrediente. Trebuie unt, lapte si cine iubeste mai acrisor, poate adauga smantana. Apropo, se mai adauga si bulion de la oase de pui. Daca vrei sa fie mai finut, poti adauga si frisca. Eu voi face unul clasic, din unt si lapte. Intre timp trebuie sa amestetic cu dosul lingurei, e mai bine cu o lopatica de lemn. Amestecam pana cand obtinem o culoare aurie. Parjoalele apropo se fac din carne tocata. Carnea de obicei trebuie sa fie combinata”, Petru Chicu, chef. 

Pentru un gust mai intens, este important sa condimentam carnea. 

„Am nevoie de sare si piper. La carne de obicei se mai pune ceapa, o jumatate de cartof, paine inmuiata in laptica. Insa, tot acest gust eu il voi reda in sos. Din parjoale am nevoie doar de gustul carnii. Gustul carnii unde se va topi acest cascaval. Cu cat mai bine voi masa carnea, cu atat mai bine se va tine parjoala. O batem si va iesi mai buna”, Petru Chicu, chef. 

Dupa ce am format bile din carnea tocata, adaugam in mijloc parmezan ras. Pentru a obtine parjoalele pane, le tavalim in pesmeti. 

Ce zici despre o relatie fara obligatii? Afla de la psihologul Mihai Bologan de ce unele persoane aleg sa accepte o astfel de relatie: „Multi barbati privesc responsabilitatile in relatie ca un impediment la o viata fericita” - VIDEO

„Eu am facut cinci parjoale, le-am umplut cu cascaval. Parjoalele se calesc la un foc mediu, nu-i dam un foc mare, ca ele sa reuseasca sa se coaca si cascavalul sa nu se topeasca de tot si sa iasa din ele. Am pregatit un servetel, ca sa le scurg de ulei. Ulei trebuie de pus cam la o jumatate de centimetru de tigaie, ca parjoala sa fie putin inmuiata in el. Parjoalele noastre iubesc mult sos. Facem loc in mijloc si punem parjoala si adaugam cateva frunzulite de rozmarin, pentru aroma”, Petru Chicu, chef. 

Articole din aceeasi categorie