31.03.2021
Nu mai stii ce sa pregatesti in perioada postului? Iata cateva retete interesante si gustoase

Perioada postului este una in care parca ai nevoie de mai multa varietate ca oricand, in lipsa produselor de origine animala. Am creat o lista cu cateva retete ce ti-ar putea fi de folos.

1. Rosii umplute cu hrisca.

Ingrediente:

- 6 rosii mari;

- 200 g hrisca;

- 400 ml apa;

- 1 ceapa mare;

- 4 linguri ulei de masline;

- patrunjel verde;

- sare si piper.

Mod de preparare:

Scobeste miezul din rosii si pastreaza-l deoparte. Pune hrisca la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Toaca ceapa marunt si caleste-o in tigaie cu cateva lunguri de ulei de masline. Adauga miezul de rosii si lasa la foc pana cand scade toata zeama. Pune hrisca, condimenteaza cu sare si piper apoi amesteca bine. Umple rosiile cu amestecul obtinut, pune-le inapoi capacelele taiate, aseaza-le intr-un vas termorezistent si stropeste-le cu putin ulei de masline. Da totul la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade. Presara patrunjel tocat si seveste-le cu multa placere.

2. Salata cu cartofi, fasole si masline

Ingrediente:

- 2 morcovi, cubulete;

- 1 lingura ulei de masline;

- 1 lingura otet de vin alb;

- 300 grame fasole rosie la conserva;

- 2 gogosari, cubulete;

- 50 grame masline verzi, fara samburi;

- 4 castraveciori murati, felii subtiri;

- 1 ceapa, felii subtiri;

- 1 ceapa verde, tocata;

- sare si piper.

Mod de preparare:

Pune cartofii si morcovii intr-o cratita la fiert timp de 15 minute impreuna cu un praf de sare. Pregateste dressingul, adauga uleiul de masline, otetul, sarea si piperul intr-un bol, apoi amesteca-le. Scurge cartofii, morcovii si pune-i intr-un bol mare. Adauga fasolea rosie, gogosarii, maslinele, castravetii, ceapa si ceapa verde. Toarna dressingul si amesteca salata.

3. Zacusca de ciuperci

Ingrediente:

  - 8 buc ardei gras;

  - 200 g ciuperci Champignon;

  - 100 g hribi;

  - 100 g zbarciog;

  - 200 g bulion;

  - 100 ml ulei de masline;

  - 1 ligurita cimbru;

  - 1 lingurita zahar;

 - foi de dafin;

  - sare si piper negru dupa gust.

Mod de preparare:

Pune ardeii la copt, pe tigaie sau in cuptor. Toaca ciupercile marunt. Cand ardeii sunt copti, pune-le o folie de plastic deasupra si lasa-i 10-15 minute, vei putea mai usor sa-i decojesti. Scoate-le semintele si taie bucatele mici. Intr-o tigaie, caleste ciupercile cu putin ulei de masline, cimbru si foi de dafin. Adauga ardeiul copt peste ele, presara sare, piper, zahar si lasa totul la foc mic, acoperit cu un capac timp de 2 ore. Cu jumatate de ora inainte de final, ia capacul si pune bulionul. Serveste pe paine proaspata.

Pofta buna!

Citeste si :  Caprese - cea mai simpla si delicioasa salata 

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie