17.03.2021
Maioneza de post din avocado! Gustoasa, usor de preparat, gata in 5 minute

Cremoasa, gustoasa, proaspata - asa poate fi descris gustul acestei delicioase maioneze de post usor de preparat. Chiar si cei mai nepriceputi pot face aceasta maioneza de post din avocado!

Poate fi consumata in sandvisuri, pe felii de ardei gras, ca „sos” pentru bete de morcovi, telina, castraveti, gulii, dar si in compozitia unei salate a la rousse de post, fara carne, sau in salata de vinete. Iar daca nu tii post, poti umple oua fierte cu maioneza din avocado – sunt delicioase si foarte aspectuoase!

Ingrediente:

- 250-300 de grame de pulpa de avocado foarte copt;

- 2 lingurite de zeama de lamaie;

- Sare si piper, dupa gust;

- 50 mililitri de apa;

- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline;

- 1 lingurita de pudra de ceapa (optional);

- Un praf de pudra de usturoi (optional);

- O lingurita de sos de ardei iute (optional);

- Maioneza de post: reteta din 4 ingrediente.

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele intr-un blender (mai putin apa, uleiul, zeama de lamaie si sosul iute) si mixeaza pana obtii o pasta fina. Adauga apa si ulei ca sa subtiezi maioneza si sa obtii o textura cremoasa. Amesteca exact asa cum ai face-o la maioneza normala. Daca vrei ca maioneza sa fie un pic iute, adauga si o lingurita de sos tabasco. La final potriveste cu zeama de lamaie, fix asa cum iti place. Pune maioneza intr-un borcan si acopera cu capac. Se pastreaza la frigider timp de 3-4 zile.

Serveste cu placere!

Citeste si :  Quinotto (risotto de quinoa) dupa reteta interpretei Nicoleta Nuca. „Are in jur de 360 calorii si este suuuper-delicios”
Articole din aceeasi categorie