Poate fi consumata in sandvisuri, pe felii de ardei gras, ca „sos” pentru bete de morcovi, telina, castraveti, gulii, dar si in compozitia unei salate a la rousse de post, fara carne, sau in salata de vinete. Iar daca nu tii post, poti umple oua fierte cu maioneza din avocado – sunt delicioase si foarte aspectuoase!
Ingrediente:
- 250-300 de grame de pulpa de avocado foarte copt;
- 2 lingurite de zeama de lamaie;
- Sare si piper, dupa gust;
- 50 mililitri de apa;
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui sau ulei de masline;
- 1 lingurita de pudra de ceapa (optional);
- Un praf de pudra de usturoi (optional);
- O lingurita de sos de ardei iute (optional);
- Maioneza de post: reteta din 4 ingrediente.
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un blender (mai putin apa, uleiul, zeama de lamaie si sosul iute) si mixeaza pana obtii o pasta fina. Adauga apa si ulei ca sa subtiezi maioneza si sa obtii o textura cremoasa. Amesteca exact asa cum ai face-o la maioneza normala. Daca vrei ca maioneza sa fie un pic iute, adauga si o lingurita de sos tabasco. La final potriveste cu zeama de lamaie, fix asa cum iti place. Pune maioneza intr-un borcan si acopera cu capac. Se pastreaza la frigider timp de 3-4 zile.
Serveste cu placere!