29.04.2021
Invata sa gatesti corect carnea de miel. Iata cateva retete spectaculoase

Cea mai mare sarbatoare religioasa crestina va fi in curand celebrata. Cu aceasta ocazie, dupa cel mai lung post din an, multi marcheaza evenimenul, din punct de vedere culinar, cu bucate suculente, majoritatea din carne de miel. Carnea de miel este vedeta preparatelor traditionale de Paste, dar trebuie sa stii sa o gatesti bine.

Alege o reteta potrivita si surprinde-ti familia cu bucate din carne suculenta si delicioasa.

1. Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente:

- o pulpa de miel de 2 kg;

- 7-8 catei de usturoi;

- ulei de masline;

- rozmarin;

- cimbru;

- sare si piper.

Mod de preparare:

Zdrobeste usturoiul si amesteca-l impreuna cu uleiul de masline, frunzele de rozmarin si cimbru, sarea si piperul pana obtii un amestec omogen. Condimenteaza pulpa de miel pe toate partile cu amestecul de condimente, acopera cu o folie de aluminiu si da la cuptor la temperatura de 160 de grade timp de 2-3 ore. Scoate-o si las-o 15 minute sa se raceasca, inainte de a o felia.

2. Cotlet de miel cu cimbru

Ingrediente:

 - o bucata cu 8 cotlete de miel;

 - 2 linguri ulei;

 - 50 g unt topit;

 - o lingurita cimbru;

 - sare si piper.

Mod de preparare:

Pune cotletele in tava, stropeste-le cu ulei si unt topit. Da la cuptor pentru 10 minute, apoi scoate-le, presara-le cu sare, piper si cimbru. Mai lasa-le inca 10 minute la cuptor, apoi scote-le si savureaza-le.

3. Friptura de miel la cuptor cu usturoi si slanina

Ingrediente:

- o pulpa de miel;

- 2 cepe;

- 2 morcovi;

- o capatana de usturoi;

- 6-8 catei de usturoi, curatati;

- o legatura de usturoi verde;

- 50 g slanina de porc;

- ulei de masline;

- vin alb;

- foi de dafin;

- cimbru;

- sare si piper.

Mod de preparare:

In pulpa de miel, fa mici buzunarase si pune in ele felii de usturoi si bucatele de slanina. Condimenteaza carnea cu ulei de masline, cimbru, sare, piper si pune-o intr-o tava, pe un pat format din legumele taiate in jumatati. Adauga usturoiul verde, frunzele de dafin. Stropeste carnea cu vin alb, ulei si da la cuptor, la temperatura de 220 de grade, pana se rumeneste, apoi la 160 de grade timp de 2 ore, acoperita cu folie de aluminiu. Ultimele 15 minute las-o descoperita la 220 de grade ca sa prinda crusta.

Pofta mare!

Citeste si :  Marina Carnat nu sarbatoreste Pastele, dar a pregatit cozonac! „Doar trei oua si mult lapte”

Sursa foto: Googole.com

Articole din aceeasi categorie