Ingrediente:
- 120 ml lapte;
- 250 g faina;
- 1/2 lingurita sare;
- 150 g unt congelat;
- 50 g zahar;
- un pliculet drojdie uscata;
- o tableta ciocolata (de calitate);
- esenta de vanilie;
- 1 ou;
- 1 lingura de lapte.
Mod de preparare:
Amesteca toate ingredientele uscate intre ele: faina, zaharul, drojdia, sarea. Rade untul peste ingredientele uscate si amesteca pana cand untul e distribuit in mod egal. Adauga laptele usor caldut in compozitie, apoi pune si esenta de vanilie si amesteca pana cand aluatul incepe sa se grupeze. Framanta, da-i o forma rotunda, infasoara-l in folie alimentara si da-l la frigider pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece, intinde aluatul in strat subtire (1/2 cm) si niveleaza marginile, astfel incat sa lucrezi cu un dreptunghi. Imparte foaia cat mai egal si delimiteaza triunghiuri cat mai ascutite. Cresteaza baza triunghiului fix la jumatate, iar deasupra taieturii asaza cate 1-2 cuburi de ciocolata. Ruleaza apoi triunghiul de aluat de la baza la varf si asaza-l in tava cu varful dedesubt,astfel incat sa nu se poata derula. Lasa croissantele la crescut pana cand isi maresc considerabil volumul, apoi unge-le cu oul batut cu lapte. Da-le la cuptor la 230 de grade pentru 10 minute, apoi pentru 5-10 minute la 190 de grade.
Savureaza-le cu un pahar de lapte sau o ceasca de cappuccino. Pofta buna!
Sursa foto: Google.com