10.05.2021
Idei de preparate rapide pentru un picnic reusit

In weekend, cand soarele nu te lasa sa stai in casa, o masa delicioasa in natura este tot de ce ai nevoie. Multa lume prefera sa faca gratare sau cartofi prajiti, insa mai exista atat de multe peparate pe care le poti face simplu acasa, astfel incat sa te bucuri de o zi cu adevarat relaxanta la iarba verde. 

Asadar, in caz ca ai decis sa-ti petreci o zi in natura, ti-am pregatit o lista cu cateva retete apetisante si usor de pregatit, care nu trebuie sa lipseasca din cosul de picnic sub nicio forma:

1. Sandwich italienesc 

Ingrediente:

- 2 ciabatta (paine italiana) cu masline;

- 4-5 foi de salata (poti folosi rucola in loc de salata verde);

- 4 felii mari de salam;

- 8 felii de mozzarella;

- 1 ardei capia copt;

- pasta de usturoi (sau usturoi pisat amestecat cu putin ulei de masline).

Mod de preparare:

Cresteaza fiecare ciabatta si unge-o cu pasta de usturoi. Pune in fiecare bucata de paine cate doua foi de salata, patru felii de mozzarella, doua felii de salam si jumatate de ardei. Pentru a le manca mai usor, invelete sandwich-urile in hartie de copt.

2. Un altfel de frigarui

Frigaruile sunt delicioase, insa daca te-ai plictisit de aceleasi combinatii si vrei ceva diferit, exista multe alte optiuni. De exemplu: cu rosii cherry, tortellini cu branza, masline, mozzarella, busuioc si salam uscat sunt delicioase, fresh si se fac foarte usor. De asemenea, daca preferi ceva facut pe gratar, poti sa apelezi la: frigaruile cu creveti si ananas, frigaruile cu piept de pui cu verdeturi, lamaie si un sos tzatziki, frigaruile cu somon, ardei si ceapa. 

3. Un platou de branzeturi, fructe, afumaturi, masline, crackersi, humus

Atunci cand iti place sa combini mai multe alimente, dar fara sa stai mult timp ca sa le prepari, un platou gurmand cu de toate este cea mai potrivita alegere. Sunca afumata, diverse sortimente de branzeturi, crackersi, lipie si biscuiti, masline, fructe, humus, pesto, ardei copti, crema de branza, nuci, miere de albine sau orice alt preparat preferat isi vor regasi locul pe un platou gurmand.

4. Fructe plus crema de ciocolata, un desert delicios pentru picnic

Ca sa optezi pentru ceva fresh la desert poti sa pui in doua caserole un mix de fructe si crema de ciocolata. Aceasta combinatie este delicioasa si va fi pe placul oricarui iubitor de ciocolata.

5. O tarta delicioasa este ideala pentru un picnic

O poti face de acasa, fara mari batai de cap, iar la picnic se poate consuma alaturi de rosii cherry sau o salata simpla. Insotita de un pahar de vin alb sau roze rece se transforma intr-un adevarat rasfat.

Ingrediente:

- 400 grame de aluat fraged;

- 50 de grame de unt;

- 3 oua;

- 400 mililitri de smantana lichida;

- 400 grame de ceapa alba;

- bacon, in cantitatea dorita;

- sare si piper;

- nucsoara;

- marar.

Mod de preparare:

Taie ceapa si baconul cuburi, apoi caleste-le in putin ulei. Intr-un bol, amesteca ouale cu smantana lichida. Intinde aluatul pe o tava si da la cuptor 10 minute sau pana cand face o crusta. Scoate aluatul si pune peste compozitia de bacon, ceapa, smantana cu ou, unt si marar. Da totul inapoi in cuptor pana este gata tarta. Pofta buna!

Savureaza aceste preparate alaturi de familie sau prieteni la un picnic.

Citeste si :  Micii cu mustar - un pericol pentru sanatatea ficatului si a inimii

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie