09.04.2023
Hapama - o reteta delicioasa armeneasca. Afla reteta de la solista Elena Demirdjean si sotul ei - VIDEO

Solista Filarmonicii din Republica Moldova, Elena Demirdjean este pasionata de cultura, dar si de bucataria armeneasca. Inainte de Pasti, una dintre principalele feluri de mancare care se gatesc in Armenia, este hapama - orez cu fructe uscate si nuci. Cum se prepara, dar si ce alte feluri de mancare prefera familia sopranei, afla din reportajul marca O Seara Perfecta.

Elena a spus cat de des gateste „Hapama”: „Se pregatea inainte de nunti, dar acum se prepara la orice eveniment mai mare. Se poate de facut cu dovleac sau fara.”

Alexandru, sotul Elenei, a marturisit ca mancarea armeneasca e foarte gustoasa: „A doua oara gatim, dar e foarte gustos, trebuie sa gustati si dumnevoastra.”

Elena a marturisit ca gatesc dupa: „Reteta noastra speciala, de la prietena noastra de familie. Incepem cu fructele uscate, le taiem si le punem la fiert.”

Pe tigaia incinsa adaugam o cantitate considerabila de unt, fructele uscate si migdalele. Ulterior, adaugam siropul din zahar is prajim pana se elimina tot lichidul. In mai bine de o ora hapamaua era deja  gata, iar pe langa modul de preparare deosebit si servirea este pe masura.

Articole din aceeasi categorie