21.01.2022
Gatim acasa italieneste, impreuna cu bucatarul sef Alexandru Remezov: „Un risotto cu trufe albe si creveti, la care s-ar potrivi ideal un pahar de vin alb” - VIDEO

Daca nu mergem noi in Italia, Italia vine acasa la noi. Bucatarul sef, Alexandru Remezov ne invata cum sa preparam un rizotto veritabil in conditii de casa, de iti lasa gura apa. Mai mult, ne indeamna sa gatim si spune ca nimic nu este mai usor decat a-ti face mancarea preferata cu mainile tale. Iar ca sa ne simtim ca intr-un restaurant italian, bucatarul si-a scos arma secreta - trufele albe.

In goana noastra continua, niciodata nu ne facem timp ca sa gatim. Mereu avem impresia ca o mancare sanatoasa si gustoasa necesita mult timp. Insa nu este de loc asa. Master cheful Alexandru o sa ne demonstreze cum sa gatim acasa o mancare savuroasa in doi timpi si trei miscari.

„Astazi vom gati un risotto cu creveti, spanac si crema din trufe albe”. 

Ce frumos! Marina Carnat - sedinta foto adorabila alaturi de fiicele sale: „A avea rabdare e una din cele mai importante calitati ale unui om” - FOTO

Pentru un rizotto savuros, facut acasa, avem nevoie de:

-Ceapa

-Orez

-Creveti

-Spanac

-Trufe albe

-Unt

-Parmezan

-Mazare verde

-Vin alb

-Bulion

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt, astfel ca sa nu se deosebeasca de bobul de orez si se caleste intr-un vas cu putin ulei de masline, exact cum ne dicteaza reteta italiana. Apoi urmeaza orezul, unul de tip carborio.

„Adaugam orezul, pentru o persoana e suficient 80-100 de grame si mestecam continuu. Adaugam vin alb sec”.

In timp ce amestecam risotto in continuu, adaugam bulion de legume, pui sau peste. Iar aici, atentie, un secret din bucatarie - acesta trebuie sa fie fierbinte si sa fie adaugat de cateva ori, intrucat o buna parte de lichid se evapora, iar mancarea noastra trebuie sa ramana suficient de cremoasa.

Risotto are bobul de orez semicrud, astfel este important sa nu-l gatim prea mult.

Regina zapezilor nu mai e ca pe timpuri! Kendall Jenner pozeaza prin nameti intr-un bikini minuscul: „Tu esti cauza incalzirii globale” - FOTO

„Orezul este aproape gata. Daca veti putea apropia mai mult camera o sa vedeti cum el trebuie sa arate. In parti este deja pregatit, iar in mijloc este inca crud. Adaugam in orez unt, amestecam. Apoi, adaugam spanacul, aproximativ 30 de grame. Amestecam acurativ. Dupa cum vedeti, era mult, dar el s-a facut putin”. 

Vom folosi trufe albe si ulei de trufe. Desi nu sunt niste ingrediente accesibile, pe care sa le gasim acasa, in frigider, de data aceasta cheful va gati ca la carte, iar trufelele vor incununa opera noastra culinara.

„Adaugam parmezan si putin din trufele noastre albe, cam 10 grame. El ne va da un miros si o aroma frumoasa. Deja se simte mirosul”.

Risotto pe care-l pregatim azi este unul cu fructe de mare, astfel, ne apucam de prajit creveti. Cu putin ulei de masline, sare si piper, acestia sunt gata in 3 minute.

„Ca sa fie mai gustosi, adaugam la creveti o bucata de unt”. 

Are 18 ani, iar de 10 luni practica powerlifting-ul si deja a reusit sa devina campioana europeana! Vezi ce planuri are pentru anul 2022, sportiva Mihaela Ursuleac: „Este doar un stereotip ca femeile nu pot practica acest sport” - VIDEO

Se pare ca totul este gata, iar ca sa ne simtim acasa ca intr-un restaurant italian, decorul si tacamurile sunt cele care fac diferenta.

„Presuram putin putin ulei de trufe”. 

Risotto este gata, este savuros si l-am gatit in mai putin de 20 de minute. Alexandru ne va spune mai multe despre el. 

„Risotto este o mancare italiana si uite ca si produsele pe care le-am intrebuintat astazi tot sunt italiene: parmezanul, trufele, orezul. Recomand sa savurati acest deliciu cu un pahar de vin alb, delicios. Pofta buna”. 

Articole din aceeasi categorie